Ademi: Qeveria nuk do të vendosë për kërkesat e SASHK sot, asnjë njoftim për mbledhje të re ende

vull

Qeveria nuk pritet të vendosë sot mbi kërkesën e SASHK për pagë në arsim, tha Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi.

– Ne jemi në proces negociatash mes MASH, Qeverisë dhe SASHK, ne jemi në rrugën e duhur. Ne kemi një seancë të rregullt të Qeverisë sot dhe nuk pritet të vendosim sot për këtë çështje. Ditët e ardhshme, nëse jo nesër, duhet të vendosim se çfarë të bëjmë tjetër. Mund të ritheksoj se jemi në rrugën e duhur për një rritje historike të pagave në arsim, tha Ademi në një konferencë për shtyp pasi iu drejtua një konference me temë “Forcimi dhe Zgjerimi i Infrastrukturës Evropiane për Arkivat e Kërkimeve të Shkencave Sociale”. 

Ai theksoi se nuk ka njoftim për një takim të ri me përfaqësuesit e SASHK, por ai mund të organizohet sipas nevojës.

– Ne jemi të përqendruar në përmirësimin e statusit shoqëror dhe material të punonjësve tanë në arsim. Ne jemi në komunikim të vazhdueshëm dhe se komunikimi do të vazhdojë derisa të arrihet një marrëveshje përfundimtare, tha Ademi.

Mbi promovimin e karrierës dhe zhvillimin e karrierës në arsim, Ademi tha që ne kemi miratuar një ligj modern – Ligjin për Mësuesit dhe Asistencat Profesionale, i cili parashikon shkallë specifike ligjore për promovimin e karrierës dhe zhvillimin e karrierës, dhe qeveria do të përcaktojë numrin e mësuesve çdo vit, kush do të ketë zhvillim të karrierës.

Next Post

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Parlamentit Evropian Sasoli

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferi realizoi takim me Kryetarin e Parlamentit Evropian, z. David Maria Sasoli, i cili pas ndërmarrjes së funksionit, vizitën e parë jashtë Bashkimit Evropian e realizon pikërisht në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Kryetari Xhaferi shprehu mirënjohje ndaj z. […]

Subscribe US Now