Ahmeti: Jemi të bindur në rrugëtimin tonë të përbashkët

vull

Bashkimi Demokratik për Integrim mbrëmë mbajti takim me qytetarët në Komunën e Zhelinës. Duke iu drejtuar të pranishmëve kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti iu bëri thirrje që të mbështesin kandidatin konsensual me qëllim që vendi të vazhdojë në rrugën e mbarë që ka nisur duke përfunduar misionin e vet me anëtarësim në NATO dhe BE.

Ahmeti, siç njofton Zyra për Informim e BDI-së, nënvizoi se “pa qenë të bindur se i bëjmë një shërbim dhe avancim shqiptarëve në këtë vend nuk do paraqisnim njerëzve tanë projekte, koncepte, të cilat do devalvonin komunitetin shqiptarë në këto hapësira”.

“E kemi provuar edhe më herët ku në dy mandate kemi dal me kandidat për president. E kemi parë dhe analizuar hollësisht se është një investim pa ndonjë fitim për qytetarët tanë dhe janë bërë në hollësi studime se si ta promovojmë dhe si të arrijmë deri tek një ide, ide e cila buron dhe ka mbështetje të fortë edhe tek Marrëveshja e Ohrit sepse një pjesë të cilat i shoh unë që e kundërshtojnë konsensualitetin aspak se kanë lexuar Marrëveshjen paqësore të Ohrit ku një nga parimet e saja është demokracia konsensuale. Në vendet multietnike siç jemi ne në mes palëve që kanë legjitimitet nuk arrihet sukses,” u shpreh Ahmeti.

Ndër të tjerësh, kryetari i BDI-së, shtohet më tej, u shpreh i bindur se me zgjedhjen e kandidatit konsensual do të avancohet dhe do të përmirësohet struktura në diplomaci si dhe do të ketë përfaqësim të drejtë, këto janë kompetencat e presidentit ai i ka këto mundësi dhe se ka garanci se ai do t’i realizojë këto premtime andaj kjo është ana pozitive e këtij konceptit të konsensualiteti.

“Që të udhëheqësh shtet dhe të marrësh përgjegjësi duhet shumë përgatitje, njohuri dhe shumë zgjuarsi, ndërsa kandidatja e opozitës maqedonase nuk është e gatshme të pranojë Marrëveshjen e Prespës, hap probleme të mëdha pasi ajo është marrëveshje ndërkombëtare nuk është e lehtë për t’u zhbërë dhe mos respektimi i saj krijon situata të papërshtatshme në vend, krijon krizë serioze. Nuk ka gatishmëri të nënshkruaj të arritura që janë realizuar dhe që e kanë burimin tek Marrëveshja e Ohrit siç është Ligji për përdorimin e Gjuhës”, përfundoi Ahmeti.

Next Post

Hekuran Duka viziton afarizmin Dibran.

Në këtë mëngjes, të ditës së sotme, nën shoqërimin e të rinjve, kandidati nga radhët e BDI për kryetar komune në Dibër d-r Hekuran Duka, vizitoi bizneset në qytet, ku pati rastin të ndëgjojë hallet e tyre dhe të shpalosë idetë dhe vizionet për këtë kategori të rëndësishme të qytetit. […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: