Amiri, me diplomë universiteti niset për në kurbet. O Zot, mos i lë pa dënuar ata që e lanë vendin pa rini!

vull

Adnan Azizi

Sot, Amiri (një student shembull) si gjithë shokët e tjerë, bashkë me diplomën e universitetit, po merr edhe biletën për migrim në kërkim të një toke të re, të një jete më të mirë që ju premtua por kurrë s’ju dha në vendlindjen e tij… Ky është një nga shembujt e shumtë të paradoksit në vendin tonë ku të shkolluarit e diplomuarit largohen, ndërsa injorantët e hajnat shpërblehen me poste, paga dhe lukse të shumta shtetërore e partiake.

Qofshin mallkuar gjithë ata që grabitën tokën tonë, vodhën rrënuan ardhmërinë e rinisë tonë, detyruan me qindra e mijëra të rinjë shqiptarë të marrin rrugën e gurbetit për një jetë më të mirë…
O Zot mos i le pa dënuar, ata që e lanë tokën pa rini, dhe e lanë rininë pa tokën mëmë.

Next Post

Lajm i mirë: Shërohet polici shqiptar që e pësoi në Shutkë

Është shëruar Feim Koka nga fshati Bllacë, njëri nga dy policët shqiptarë që mbrëmjen e 28 janarit u rrahën rëndë nga turma e romëve në lagjen e Shuto Orizares. Lëndime të rënda në kokë dhe trup polici Koka mori para një jave pas dezinformatës se një furgon ka dashur të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: