Andov: Kurti duhet të vazhdojë marrëdhëniet aktuale midis Shkupit dhe Prishtinës

vull

Ish kryetari i parlamentit dhe ekspert për zhvillimet politike në rajon, Stojan Andov, i tha Sloboden Pecat se ai pret që qeveria e re e udhëhequr nga Kurti në Kosovë të mos ndryshojë rrjedhën e politikës së jashtme të Prishtinës ndaj Maqedonisë.

– Ne kemi marrëdhënie të mira me Kosovën. Kurti prezantoi disa gjëra të reja në politikë që mund të sillnin trazira në marrëdhënie. Kjo sjell dëm në të dy palët. Ai duhet të vazhdojë marrëdhëniet aktuale, të cilat ushqehen midis dy vendeve edhe para se ai të vijë. Duhet t’i përmbahemi asaj që ka qenë me Kosovën për një kohë të gjatë. Ne e njohëm pavarësinë e Kosovës shumë herët, ndër të parat. Ai duhet ta dijë këtë. Ne gjithashtu kemi një marrëveshje kufitare dhe marrëveshje të tjera të ngjashme të nënshkruara. Ai duhet të kujdeset edhe për këtë – thotë Andov.

Next Post

Nga nesër, objektet e hotelierisë do të mbyllen, dhe orari i kufizimit të lëvizjes fillon nga ora 20:00?

Qeveria pritet të miratojë masa të reja sot për të parandaluar përhapjen e koronavirusit pasi një rekomandim i tillë doli në mëngjes nga takimi i Selisë së Përgjithshme të Koordinimit, “360 Gradë” ka mësuar.   Sipas informacionit të tyre, nga nesër deri në 14 ditët e ardhshme, objektet e hotelierisë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: