Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Anëtarët e VMRO-DPMNE-së përmes një fraksioni politik kërkojnë dorëheqjen e Mickoskit

2 min read

Fraksioni për demokratizim dhe riorganizim, gjegjësisht rivitalizimin e VMRO-DPMNE-së është formuar nga anëtarët e partisë opozitare, të cilin sot në një konferencë për media e ka bërë të ditur Oliver Andonov, i cili në vitin 2016 për një ditë ishte Ministër i Punëve të Brendshme i emëruar nga VMRO-ja. DPMNE.

Ai i bëri thirrje liderit të VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski që të japë dorëheqje nga pozita e tij dhe, siç tha Andonov, t’i hapë rrugën ndryshimeve të pashmangshme demokratike në parti.

“Qëllimet kryesore politike që dua të theksoj në këtë konferencë për media, përveç dorëheqjes së Mickoskit dhe synimit për organizimin e zgjedhjeve të reja për kryetar të ri të partisë, sepse mendoj se Mickoski është shpenzuar totalisht, do të jenë edhe një thirrje për anëtarësimin për të bashkuar tha Andonov.

Ai tha se nuk është një strukturë paralele apo një parti apo strukturë e re politike, por do të veprojnë si fraksion politik brenda partisë. Sipas Andonovit, Mickoski është shpenzuar politikisht, sepse në 5 vitet e fundit nuk ka bërë asgjë për ta bërë partinë krenare, e cila, sipas tij, nuk ka marrë pjesë në asnjë proces dhe nuk ka mbrojtur asnjë interes kombëtar. Ai tregoi se do të veprojnë përmes anëtarëve dhe përmes KQ nga ku kanë mbështetje.

“Ka pakënaqësi në kryesinë, prandaj nga KQ u thashë se ka mjaft njerëz, por tani nuk po them kush, ku dhe pse nuk është mirë t’i vëmë në një situatë të pakëndshme tani. shtoi Andonov.