Anketa: BDI fituese absolute e zgjedhjeve më 12 prill

Kohanews Admin

Sondazhi i fundit nga Instituti për Kërkime Politike në Shkup (IPIS) bën fituese absolute BDI-në te partitë shqiptare. Ky Institut kreu një studim të shkurtër ndërmjet periudhës 2 dhe 6 dhjetor 2019 ku ishin përfshirë mbi 1121 të rritur në të gjithë Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në sondazh, qytetarët shprehën pikëpamjet e tyre për mbështetjen e tyre për partitë politike.

Për të ruajtur rëndësinë dhe paanshmërinë e hulumtimit, u krijua një pyetësor i paanshëm dhe objektiv mbi bazën e të cilit studimi u bë më vonë. Hulumtimi ka respektuar karakteristikat demografike të popullsisë si gjinia, grupmoshat, arsimi dhe përkatësia etnike, me një ndarje të duhur të të anketuarve sipas vendbanimit dhe përfaqësimit rajonal, përfshirë këtu edhe kryeqendrën Shkupin në veçanti.

Bashkëngjitur më poshtë janë rezultatet e sondazhit në lidhje me vlerësimet e partive politike, i cili tregon mbështetjen e përgjithshme të partive politike në krahasim me dy sondazhet e publikuara më parë, si dhe vlerësimet e maqedonasve dhe shqiptarëve.

T mobile – In Article – DHuro per Termet

Përgjigjet pasqyrojnë strukturën demografike të të anketuarve dhe preferencat dhe qëndrimet e tyre. Të gjitha hulumtimet në Institut i nënshtrohen një gabimi statistikor prej +/- 3%. Prandaj, të gjitha rezultatet e paraqitura në raport mund të lëvizin brenda këtij intervali.

Next Post

Një yll si Lindita Selimi, ja potpuritë e saj për fundvit që po ndezin publikun (Video)

Një potpuri që duhet dëgjuar patjetër për festat e fundivitit është dhe bashkëpunimi mes këngëtares atraktive Lindita Selimi dhe Afrim Muçiqit, këngë këto të përzgjedhura me mjaft shije dhe të kënduara mrekullisht nga dy këngëtarët e njohur të cilët këtë fundvit vijnë në një potpuri mjaft të suksesshme pasiqë që […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: