AUE-FON: Investojmë në talentet tona

vull

Kampioni i shtetit në kategorinë Junior,  Duatlon, Triathlon dhe Çiklizmit Rrugor, 17-vjeçari Dimitar Jovanoski në 6 vitet e ardhshme do të mbështetet nga Universiteti Amerikan i Evropës – FON.

Në marrëveshje me  sponsorizin, për këtë talent tonin do ti mbulohen të gjitha shpenzimet për garat e brendshme, evropiane dhe botërore, si dhe bursën për studimet e tij.

Transformimi i fundit i AUE – FON, sipas standardeve më moderne arsimore amerikane, të cilat ofrojnë studime fleksibile, liberale dhe prosperuese, duke e vendosur studentin në fokusin e interesit do ta lehtësojë rrugën e Dimitarit në ndjekjen e ambicieve të tij të  pathyeshme dhe realizimin e ëndrrave të tij.

Dimitar, aktualisht student në shkollën e mesme Niko Nestor në Strugë, është një anëtar aktual i ekipit nacional  maqedonas në kategorinë e Triathlon dhe Çiklizmit për Junior dhe anëtar i klubit të triathlon “3DISCIPLINES” Strugë, si dhe i Klubit të Çiklizmit “ENERGY” “Shkupi. Që në moshë të hershme ai tregoi interes për sportet, veçanërisht çiklizmin.

Nga viti 2016 e deri më sot, ai fiton rregullisht kampionatet kombëtare në Triathlon, Duathlon dhe Çiklizëm.

Për vitin 2020, ai hyri në listën e ngushtë të tre garuesve për atletin e ri më të suksesshëm në Maqedoni. Ai mbylli me sukses të njëjtin vit duke fituar vendin e shtatë në Kampionatin Evropian Junior Duatlon në Spanjë dhe kampion kombëtar në kategorinë Duatlon, Triathlon dhe Çiklizmit Rrugor Junior.

Next Post

Nga 14 maj, Greqia hap kufijtë për qytetarët maqedonas me një test negativ të PCR-së ose me çertifikatë vaksinimi

Kufijtë për shtetasit maqedonas me Greqinë në Dojran dhe Bogorodica do të hapen më 14 maj, tha sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe. Kufijtë me Greqinë janë mbyllur që prej 16 Marsit të vitit të kaluar për shkak të pandemisë Covid. Filipce tha se ka komunikim të shpeshtë me Ministrin Grek të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: