AVZIU: GJUHA SHQIPE SI GJUHË ZYRTARE INKORPOROHET NË ÇDO DOKUMENT QË DEL NGA KY INSTITUCION

vull

“Në të gjitha njësitë rajonale të Inspektoratit të Punës në territorin e Maqedonisë së Veriut tabelat me mbishkrimin e institucionit shënohen edhe në gjuhën shqipe” bën të ditur drejtori i Inspektoriatit Shtetërorë të Punës Alajdin Avziu.

“Në inspektoratin Shtetërorë të Punës, çdo dokument nuk nënshkruhet pa mos u përkthyer edhe në gjuhën shqipe. Kjo është vetëm fillimi por ne kemi si synim që të rritet aplikimi i gjuhës shqipe në përputhje të plotë me ligjin” thotë Avziu Ai nënvizon se së shpejti pritet që gjuha shqipe si gjuhë zyrtare të inkorporohet edhe gjatë inspektimeve në teren.(bashke.tv)

Next Post

Qazimi nga Qendra për arsimin e të rriturve, takon strukturat e Forumit Rinor të BDI-së

“Takim me strukturat e Forumit Rinor të Bashkimit Demokratik për Integrim, ku biseduam dhe i njoftuam më për së afërmi rreth rolit, detyrave dhe aktiviteteve të Qendrës për arsimin e të rriturve, poashtu kisha nderrin të informohem rreth angazhimit dhe aktiviteteve të këtij forumi. Dyert e QARr-it janë të hapura […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: