BDI: Gjuha shqipe në uniforma të policisë, reflektim i parimeve të barazisë

vull

Bashkimi Demokratik për Integrim e vlerëson si të rëndësishëm miratimin e Dekretit nga ana e Qeverisë me të cilin formalizohet përdorimi i gjuhës shqipe edhe në uniformat e policisë.

 

Bashkimi Demokratik për Integrim konsideron se me këtë vendim që uniformat e policisë të jenë edhe në gjuhën shqipe, është përmbushur dhe një obligim që buron nga Marrëveshja Kornizë e Ohrit dhe është në përputhje me Ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe të miratuar në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

 

Ky Dekret qeveritar, përbën edhe një hap drejtë plotesimit të obligimit ligjor por edhe të rritjes së mirëbesimit ndërmjet policisë dhe qytetarëve, pasiqë ky mirëbesim do të ndikojë edhe më shumë në krijimin dhe formësimin e institucioneve demokratike në vend.

 

Bashkimi Demokratik për Integrim konstaton se edhe një tjetër detyrë është kryer me sukses konform Kushtetutës dhe Ligjit që reflekton zbatimin e përpiktë të parimeve të barazisë si garancë e progresit të vendit tonë për një shoqëri të barabartë që synim e kanë integrimin e vendit në familjen e madhe europiane.

Next Post

Takim i ministrit Shaqiri  me përfaqësuesen e UNICEF-it Di Xhovani: UNICEF-i mbetet partner i rëndësishëm i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës në përpjekjet për përparimin  e cilësisë së sistemit kombëtar arsimor

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri realizoi takim me  përfaqësuesen e UNICEF-it në Maqedoninë e Veriut, Patricia Di Xhovani , së cilës Ju faleminderua  për mbështetjen që kjo organizatë e Kombeve të Bashkuara e jep në procesin e ngritjes së cilësisë së arsimit në vendin tonë.   “UNICEF-i është […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: