Cilat janë pagat në rajon?

vull

Sipas të dhënave më të fundit të disponueshme nga të gjashtë zyrat statistikore shtetërore të ish -Jugosllavisë, në korrik paga mesatare më e lartë neto u regjistrua në Slloveni, gati 1,250 euro, krahasuar me 940 euro kroate, serbe 550 euro, Mali i Zi me 532 euro dhe Bosnjë dhe Hercegovina me një pagë mesatare neto prej 513 euro. Në fund të listës është Maqedonia Veriore, me pak më shumë se 460 euro pagë neto.

Sidoqoftë, që nga fillimi i vitit, i gjithë rajoni ka parë gjithashtu një rritje të inflacionit. Në korrik, ishte 3.1 përqind në vit në Kroaci, 2.4 përqind në Slloveni dhe 3.3 përqind në Serbi, 2.7 përqind në vendin tonë dhe 0.3 përqind në Malin e Zi, dhe megjithëse ende po lëviz në grupin brenda bankave qendrore, shqetësohet për trend pozitiv, i cili po përshpejtohet.

Sidoqoftë, nuk mund të thuhet se tendenca e rritjes së inflacionit është e kufizuar në shtetet e ish -Jugosllavisë, por për momentin ajo është aktuale në të gjithë botën për shkak të presioneve të akumuluara inflacioniste nga të gjitha anët.

Next Post

Kumtesë e ASH-së, Përgjigje e Ilire Dautit për Blerim Sejdiun

Të nderuara media, Në vazhdim po ua përcjellim përgjigjen e zonjës Ilire Dauti rreth  deklaratave të z.Blerim Sejdiu në emisionin e mbrëmshëm në studio  Klan. Pas kësaj, presim që z.Blerim Sejdiu të mbaj fjalën dhe të  kërkoj falje për shpifjet publike, ashtu siç edhe vetë ka premtuar. Të nderuar qytetarë të komunës së Zhelinës, Ju drejtohem lidhur me […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: