Çmimi i kartonit jeshil në Maqedoni mbetet astronomik – në Serbi kushton vetëm 1,000 denarë

vull

Për shumë vite, disa zyrtarë qeveritarë kanë njoftuar uljen e çmimit të kartonit jeshil, por deri më tani nuk ka asgjë nga kjo. Deri në 40% të pagës minimale neto për një kartë jeshile do të duhet të lihet mënjanë.

Në Maqedoni, siç mund të shihet nga tabela në vijim, kartoni jeshil vjetor për automjete deri në 66 KW është 3,690 denarë, ndërsa mbi 66 KW është 5,536 denarë. Mund të nxirret çdo muaj dhe është 1,850 denarë për automjetet nën 66 KW, ose 3,075 denarë për automjetet mbi 66 KW.

Automjeti Çmimi
Automjete pasagjerësh deri në 66 KW – vjetore 3,690 den.
Automjete pasagjerësh mbi 66 KW – vjetore 5,536 den.
Automjete pasagjerësh deri në 66 KW – në muaj 1,850 denarë
Automjete pasagjerësh mbi 66 KW – në muaj 3,075 den.
Rimorkio, automjete speciale, motoçikleta, rimorkio dhe automjete pune 5,536 den.
Automjete dhe autobusë mallrash 17,222 den.

Një krahasim me Serbinë tregon se çmimet e kartonit jeshil në Maqedoni janë astronomike. Çmimi i kartonit jeshil në Serbi është 2.000 dinarë, ose rreth 1.000 denarë. Kjo është gjashtë herë më pak se kartoni jeshil vjetor për automjetet mbi 66 KW.
* Çmimi i një kartoni jeshil në Mal të Zi është 30 euro ose pak më pak se 2,000 denarë.
* Në Bullgari çmimi i një kartoni jeshil është gjithashtu shumë më i ulët dhe përfshihet në sigurimin vjetor.
* Në Itali, çmimi i një kartoni të gjelbër është vetëm 10 euro.

Next Post

Mourinho: Kam fituar gjithçka me Interin, por nëse një ditë marr një telefonatë tjetër nga Italia

Jose Mourinho i solli treshen historike Interit dhe kjo është arsyeja pse ai ka një vend të veçantë në zemrat e tifozëve të këtij klubi nga Milano, por duke pasur parasysh se ka një ndryshim vërtet të madh në karrierën e tij lidhur me ngjarjet në Premier League dhe Serie […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: