Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Debati për krizën energjetike vazhdon

1 min read

Debati në Komisionin Parlamentar të Mbrojtjes dhe Sigurisë për situatën e krizës në sektorin e energjisë, sipas njoftimeve, duhet të vazhdojë sot. Do të jetë dita e tretë e diskutimeve në komisionin vendas dhe pas përfundimit të tij, në seancë plenare do të mund të votohet për vazhdimin e situatës së krizës në këtë zonë edhe për gjysmë viti, e cila është në fuqi me vendimin e Qeverisë nga 1 shtatori. .

Edhe zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi dje tha se kërkohet vazhdimi i situatës së krizës në sektorin energjetik për të siguruar fleksibilitet dhe mekanizma të mjaftueshëm për ballafaqim me krizën dhe janë vënë në funksion të gjitha kapacitetet vendase. për prodhim më të madh.

Qeveria arrin marrëveshje me vendet fqinje për importe të garantuara të energjisë elektrike dhe të energjisë, por ato do të përdoren vetëm nëse shterohen burimet e brendshme të energjisë. Sasia e thëngjillit që po përpiqet të sigurojë Qeveria, vlerësoi Bytyqi, është për të garantuar se nuk do të ketë ndërprerje në prodhimin e energjisë elektrike.