Deputetët duhet të votojnë për shpalljen e një gjendje krize deri më 30 qershor dhe Ligjin për Regjistrimin, në leximin e parë

vull

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë Veriore sot pritet të mbajë tre seanca plenare, njëra prej të cilave do të adresohet nga Presidenti – fjalimi i rregullt vjetor, seanca e dytë e 25-të në të cilën ka përfunduar debati për disa pika të rendit të ditës dhe duhet të votohet për shpallja e një gjendje krize deri në 30 qershor të vitit të ardhshëm dhe ligjin për regjistrimin, në leximin e parë, si dhe seancën e 26-të në të cilën do të fillojë debati pesë-ditor mbi Projekt-buxhetin e ndryshuar për 2021.

Në seancën e 25-të, e cila filloi të hënën dhe nuk kishte kuorum, dhe në të cilën morën pjesë kryesisht deputetët e partisë opozitare, debati mbi ligjin për regjistrimin e popullsisë për 2021, si dhe shpalljen e një gjendje krize në vend deri më 30 qershor, përfundoi për propozimin e Ixhet Memetit për t’u bërë anëtar i Këshillit të Prokurorëve Publikë, si dhe për propozimet për tre anëtarë të rinj të Këshillit Gjyqësor, por edhe për disa pika të tjera. Nuk kishte votim sepse nuk kishte kuorum në sallë.

Shtëpia Legjislative brenda sesionit të 25-të duhet të diskutojë Projektligjin e Ndryshuar për Ndryshimin e Ligjit për Strehimin, si dhe Projektligjet e Ndryshuara për Ndryshimin e Ligjit për Sistemin Hekurudhor dhe Sigurinë e Trafikut Rrugor, në leximin e dytë .

Pas një procedure të shkurtuar, është Projektligji për marrjen në punë të punonjësve administrativë të punësuar përmes programit K-5 në Ministrinë e Sistemit Politik dhe Marrëdhëniet Ndër-Komunitare.

Next Post

Autostrada Tetovë – Gostivar plot me gropa, riparimi i saj do të projektohet në vitin 2022

Megjithëse paguhet, në autostradën Tetovë – Gostivar, vozitet në asfalt të valëzuar dhe dëmtuar, i cili është plot gropa dhe gunga që vështirësojnë lëvizjen e automjeteve. Kjo rrugë e gjatë 22 km midis dy qyteteve quhet autostradë, por në disa prej pjesëve të tij vozitja është me një kufi shpejtësie […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: