Dimitrov për interpelancën: VMRO-DPMNE u bashkua me qendrat që punojnë kundër interesave maqedonase

vull

Zëvendës Kryeministri për Çështjet Evropiane, Nikola Dimitrov, vlerësoi se interpelanca e njoftuar nga VMRO-DPMNE e vë partinë opozitare në shoqërinë e qendrave të ndryshme që e sulmojnë atë dhe që luftojnë drejtpërdrejt kundër interesave maqedonase.

“Interpelanca që më kërcënoi sot, në një kohë kur vendi po përballet me sfida serioze, dhe unë personalisht jam shënjestër e sulmeve nga qendra të ndryshme që luftojnë drejtpërdrejt kundër interesave maqedonase, në të vërtetë ndihmon vetëm për t’u tërhequr në kolonën ku ata në thelb bëjnë pjesë – krah për krah me ato qendra, si shkatërruese totale politike dhe shtetërore, të humbura dhe të nëpërkëmbura nga ritmi i kohës dhe proceset që ndodhin para hundëve të tyre, ndërsa ata në laboratorët e tyre anti-maqedonas krijojnë ato nga të cilat vetë janë ndërtuar – intrigat, “konspiracione, gënjeshtra dhe ndërtime”, tha Dimitrov në një koment në Facebook.

Ai beson se përpjekjet për të treguar një përçarje të brendshme në qeveri janë shumë më tepër sesa pragma politike dhe beteja e VMRO-DPMNE kundër kundërshtarëve politikë. Në këtë trazirë historike, tha Zëvendës Kryeministri, përpjekje të tilla janë një sulm i drejtpërdrejtë ndaj vetë shtetit dhe institucioneve të tij si shtylla dhe bartëse të sovranitetit.

“Humbja më e madhe për ta, megjithatë, është e vërteta dhe fakti që në të gjitha betejat e shtetit maqedonas sot, tradhtarët kurrë nuk kanë qenë në këtë anë të historisë. Do të gjykohet nga historia, por edhe nga e ardhmja e afërt. Kjo peshë është ngjitur në shpatullat e tyre dhe me mashtrimin (vetjak) se u përket të tjerëve, bëhet vetëm më e madhe dhe më e rrezikshme. “Le ta veshin atë,” komentoi Dimitrov.

Next Post

Këshilli inicues i përgjigjet Mickoskit: Ne jemi VMRO, për të mposhtur LSDM duhet fillimisht të largoheni

Këshilli inicues në VMRO përmes disa pikave i drejtohet me letër kreut të saj Mickoski ku kërkon që të tërhiqet dhe të hap rrugë që të ketë zgjedhje të reja në VMRO nëse ai dëshiron që të mposhtë LSDM-në. Lideri i VMRO-DPMNE duhet të jetë trim, i mençur dhe i […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: