Ditmire Shehu e BDI-së e çoi në këmbë KSHZ-në, “O do shkruhet edhe shqip o s’ka”

vull

Nënkryetarja e KSHZ-së, Ditmire Shehu nga radhët e BDI-së, sot e çoi gjithë KSHZ-në në këmbë duke mos u tërhequr për barazinë dygjuhësore në çertifikatën e presidentit të ri, Stevo Pendarovskit. Këmbëngulsia e saj rrëzoi për toke të gjithë kundërshtarët maqedonas të cilët edhe pse ligji e mundëson që gjuha shqipe të shkruhet ata vazhdonin kundër ku u përballen me Ditmire Shehun e cila nuk lejoi që të nëpërkëmbet gjuha shqipe dhe vendimi i saj shkoi deri në fund.

Siç mësohet Ditmire Shehu ka kërcënuar me largimin e gjithë stafit shqiptar nga KSHZ-ja, dhe do ta prish seancën nëse nuk respektohet gjuha shqipe, ku pas kërcënimeve nga Shehu, disa orë para dorzimit të çertifikatës për Presidentin e ri të shtetit Stevo Pendarovski, përfaqësuesit maqedonas në KSHZ janë pajtuar që ky dokument të jepet edhe në gjuhën shqipe, ashtu si parashihet edhe në ligjin për përdorimin e gjuhëve

Next Post

Eskalon situata në Tiranë: Protestuesit i venë flakën Kryeministrisë dhe Parlamentit

Qindramijëra qytetarë janë mbledhur në një protestë kombëtare për të larguar nga qeveria Ramën. Uragani qytetar ka mbërritur nga i gjithë vendi dhe bulevardi Dëshmorët e Kombit është i tejmbushur nga numri i madh i protestuesve. Protetsuesit po heqin pengesat dhe po përballen me policinë. Protetsuesit i kanë vënë flakën […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: