Drejtori i APRMV, Demiri : Përforcimi i kapaciteteve për punësimin e mbështetur të të rinjve

vull

Drejtori i Agjencisë së Punësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Abdush Demiri sot, në punëtorinë on-line në kuadër të projektit “Pilotimi i shërbimeve mbështetëse për punësimin e të rinjve në Republikën e Maqedonisë së Veriut”, e mbështetur nga Qeveria Austriake dhe UNDP-ja, theksova se punësimi është një nga faktorët kryesorë që i jep drejtim jetës që do të ecin të rinjtë.

“Pjesë e punëtorisë që synon përforcimin e kapaciteteve të shtetit për punësimin e mbështetur të të rinjve, gjithashtu të pranishëm ishin,  Zëvendës Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Enver Husein, Atasheu austriak Harald Fuger dhe Menaxheri i Projektit të UNDP-së Romela Popoviq Trajkova, si dhe organizatat qytetare partnerë të projektit,” u shprehë Demiri.

Më tutje Demiri shtoi se punonjësit tanë nëpërmjet prezantimeve të ekspertëve nga Austria, patën mundësinë të njihen me modelet e punës, mjetet e përdorura, sistemin e monitorimit, standardet e shërbimeve të punësimit të mbështetur, si dhe aktivitete të tjera që kryhen në Austri, nëpërmjet rrjetëzimit dhe bashkëpunimit të institucioneve të ndryshme në vend. E gjithë kjo njohuri është me përfitim të madh për institucionin tonë.

Next Post

Hoxha shpalos detaje nga pakoja e 6 e masave ekonomike

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut e shqyrtoi raportin për Thirrjen publike të zbatuar për mbështetje financiare nga pakoja e gjashtë e masave për mbështetje ekonomike. Me pakon e gjashtë të masave anti-kovid u përfshinë: ciceronët e licencuar turistik, kompanitë-operatorët nga industria për organizimin e ngjarjeve, studio të regjistruara […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: