Drejtori Pavleski viziton ndërmarrjet në industrinë ushqimore në Prilep

Blerand Rexhepi

Në kuadër të aktiviteteve të Agjencisë për Investime të Huaja dhe Nxitjen e Eksportit, drejtori Dejan Pavleski sot vizitoi dy kompani nga industria ushqimore, Vitaminka dhe Krivogashtani Promet, të cilat kanë një pozitë të forcuar të markës në tregun tonë dhe po punojnë aktivisht në vendosjen e produkteve tregjet e huaja.

Gjatë vizitës, drejtori Pavleski u takua me Sime Stancheski, një nga pronarët e “Krivogashtani Promet”, një kompani që zhvillon markën e saj Gurmano dhe pushton tregjet e huaja me një plan për të rritur dhe zgjeruar gamën e produkteve të saj.

Kompania shet produktet e saj, të cilat përdorin lëndë të parë të marra kryesisht nga rajoni i Pelagonisë, përveç në tregun e brendshëm, në 23 vende të botës. Vizita vazhdoi në ndërmarrjen Vitaminka, ku drejtori Pavleski u takua me Sasho Naumoski, drejtor i Vitaminka, një prej kompanive më të suksesshme dhe më të mëdha vendore e cila është gjithashtu në mesin e 100 eksportuesve më të mëdhenj.

Gama e mbi 400 produkteve Vitaminka eksportohet në mbi 30 vende, dhe tregu i tyre më i madh i eksportit janë vendet e Evropës Juglindore.

Këtë vit, ata realizuan eksportin e parë të drejtpërdrejtë në Japoni. Eksportet janë një faktor i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik dhe ndikojnë në përmirësimin e konkurrencës ndërkombëtare të vendit.

Agjencia për Investime të Huaja dhe Nxitjen e Eksporteve është e përfshirë në promovimin e produkteve dhe shërbimeve vendore në tregjet e huaja dhe ofron ndihmë në procesin e rritjes së eksporteve të tyre.

Ndihma e ofruar nga Agjencia dhe shteti për kompanitë vendase tejkalon mbështetjen financiare dhe përfshin segmente të ndryshme si lidhja me kompani të huaja, pjesëmarrja në panaire, marketing, promovim, shkëmbim përvojash dhe kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të kemi një komunikim të drejtpërdrejtë, të vazhdueshëm me të gjithë sektorët dhe për të zhvilluar dhe promovuar bashkëpunimin Agjencia i konsideron këto vizita thelbësore në identifikimin e fushave për bashkëpunim dhe mënyrat në të cilat Agjencia mund t’i ndihmojë ata jo vetëm për të pushtuar tregje të reja, por edhe në drejtim të ndarjes së njohurive, zhvillimit të markës, rrjetëzimit me kompani dhe përfaqësimit të përbashkët në panaire ndërkombëtare.

Next Post

Kryetari i Komunës Rufki Suma ishte nikoqir i Gjeneratës së Juristëve të viteve 1987-1991

Kryetari i Komunës Rufki Suma ishte nikoqir i Gjeneratës së Juristëve të viteve 1987-1991, ndryshe kolegë të studimeve që sot gjenden në pozita të institucioneve të ndryshme të Kosovës. Gjatë kësaj vizite, Kryetari Suma i njoftoi mysafirët mbi zhvillimet aktuale të qytetarëve të kësaj komune. Pas pritjes që iu bë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: