Edhe administratorët do të nisin grevën më 26 prill nëse nuk u rriten pagat

vull

“Shfrytëzojmë rastin t’u bëjmë thirrje të gjithë deputetëve që të mos votojnë ligjin për zyrtarët administrativë dhe të thonë se çdo deputet që voton një ligj të tillë nënvlerësues do të konsiderohet kundër punëtorëve dhe neve si sindikatë”, thanë ata në një lajm. Mosrespektimi i pagave në sektorin publik nga Konfederata e Sindikatave të Lira dhe Qytetare në ShSK.

“Më 30 mars disa nga sindikatat civile dhe ShSK dolën në protestë paralajmëruese, janë jashtëzakonisht të zhgënjyer dhe ndjehen të manipuluar nga qëndrimi i qeverisë ndaj punëtorëve. Sot mësojmë se ligji për punonjësit administrativë është në seancë plenare, ligj ky që është nënvlerësues dhe shpresojmë që sot të mos miratohet që të rriten pagat nga 100 në 200 apo 300 denarë, thonë përfaqësues të sindikatave.

Siç theksojnë ata, nëse qeveria nuk u përgjigjet kërkesave të tyre brenda datës 26 prill deri në orën 12:00, ata do të dalin në rrugë për të kërkuar të drejtat e tyre.

“Çdo ditë nga ora 16 para kuvendit deri në 17 para Qeverisë do të kërkojmë të drejtat tona sepse anëtarësia është e zhgënjyer sa i përket të ardhurave nga paga minimale. Nëse ligji miratohet sot, do të thotë se qeveria është kundër punëtorëve dhe po bëhet manipulim. Zgjidhja është e thjeshtë, një rritje page, shpjegojnë ata.

Ata do të protestojnë pas orës 16:00 pasi siç thonë ata, ndërprerja e orarit të punës është e komplikuar.

“Presim mbështetje, çdo qytetar që vjen është i mirëseardhur, besojmë se do të ketë një numër të mjaftueshëm të protestuesve që këto protesta të japin fryte. Të gjithë qëndrojmë prapa Sindikatës së Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, i ndihmojmë logjistikisht, kemi përkrahje prej tyre, përfundojnë Sindikatat.

Next Post

Kasami: Ky është viti i punës

Kumtesë nga Komuna e Tetovës Rruga “Strasho Pinxhur” po merr fund. Pas rishqyrtimit dhe rivlerësimit të projektit në fjalë, rruga e lartëpërmendur nga sot do të fillojë të ndërtohet me të gjitha kriteret e nevojshme. Punimet e fazës së parë kanë filluar nga rruga “Kongresi i Manastirit” e deri në […]

Subscribe US Now