Ejup Alimi promovon ligjin për gjuhën shqipe

vull

“Si i ndriti malet rrufeja
I ndriti zemrat ABC-ja!

Ligji për përdorimin e gjuhëve
Neni 22
(1) Gjoba pre 4.000 deri 5.000 euro në kundërvlerë të denarit për kundërvajtje do t’ju shqiptohen organeve nga neni 1 paragrafi (3) dhe neni 2 paragrafi (3) si dhe gjitha institucioneve tjera për mosrespektim të dispozitave të këtij ligji.

(2) Gjoba nga 30% e gjobës së matur do t’i shqiptohet zyrtarit apo personit përgjegjës në organet e paragrafit 1 të këtij neni.

Neni 23

(1) Në afat prej një viti nga dita e hyrjes në fuqi të këtij ligji të gjithë institucionet kompetente janë të obliguar që t’i sjellin aktet nënligjore për zbatim të këtij ligji.

(2) Në afat prej gjashtë muajve nga dita e hyrjes në fuqi të këtij ligji, institucionet obligohen t’i zbatojnë obligimet nga neni 7 i këtij ligji.

(3) Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut menjëherë pas hyrjes në fuqi të këtij ligji do të zhvillojë programe për ngritjen e vetëdijes për zbatimin e këtij ligji.” – thotë Alimi

Për më shumë ndiq linkun:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10219117107338890&id=1242852498

Next Post

Presidenti Thaçi mori pjesë në inaugurimin e presidentit të ri të Maqedonisë Veriore, e ftoi për vizitë zyrtare në Kosovë

Presidenti Thaçi pasi e ka uruar për detyrën e re presidentin Pendarovski, e ka ftuar atë që të punojnë së bashku për thellimin e bashkëpunimit rajonal. “Presidentit të zgjedhur të Maqedonisë Veriore dhe qytetarëve të Maqedonisë Veriore ua uroj marrjen e detyrës së presidentit edhe formalisht. Mirëpres bashkëpunimin drejt integrimit […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: