ESHS: Vitin e kaluar u diplomuan 7.753 studentë, 12.2 për qind më shumë se në 2020

vull

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave (ESHS), në vitin 2021, në shkollat e larta profesionale ​​dhe fakultete në Maqedoninë e Veriut kanë diplomuar gjithsej 7.753 studentë, që është një rritje prej 12.2 për qind krahasuar me vitin 2020.

Nga numri i përgjithshëm i të diplomuarve, 6.528 ose 84.2 për qind kanë qenë studentë të rregullt dhe 1.225 ose 15.8 për qind e studentëve kanë qenë jo të rregullt.
Nga të diplomuarit, 58.8 për qind janë studente femra.

Në afat të caktuar kanë diplomuar

28 për qind e numrit të përgjithshëm të studentëve, ndërsa 72 për qind pas afatit të caktuar.

Next Post

Ja kur fillon pagesa e pensioneve të majit

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) njoftoi se të hënën, më 30 maj, do të fillojë pagesa në etapa e pensioneve të majit, të cilat vazhdojnë të paguhen para kohe. Nga Ministria informojnë se pensione më të lartë për 1.000 denarë do të marrin më shumë se 330 mijë […]

Subscribe US Now