Eurostat: Maqedonia është e populluar me 2.077.100 njerëz

vull

Sipas të dhënave që i ka bërë të ditur  Eurostat në Maqedoninë e Veriut në 1 janar të këtij viti ka patur 2.077.100 njerëz që është 2000 njerëz më së shumti në krahasim me 1 janarin e vitit 2018 transmeton KohaNews.

Numri i popullsisë në vend për një vit është rritur me 0.9 përqind. Maqedonia  e Veriut në vitin e kaluar ka shënuar një rritje pozitive natyrore prej 1.6%. Vitin e kaluar, 21,300 u lindën dhe 19,700 vdiqën.

Popullsi më të madhe në mes vendeve të rajonit sipas Eurostat, ka Greqia me 10,7 milion, Bullgaria 7 milion, Serbia 6,96, Kroacia 4,077, Shqipëria 2,86 dhe Mali i Zi 626.000 njerëz. / KohaNews.

Next Post

Presidenti Meta: I vetmi ilaç që shëron vendin nga kjo krizë e thellë përfaqësimi dhe legjitimiteti është vetëm respektimi i votës së lirë

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta priti sot dhe zhvilloi një takim të përzemërt me delegacionin e Komitetit Hebreo-Amerikan (American Jeëish Committee) me qendër në Nju-Jork, të kryesuar nga Drejtori i tij Ekzekutiv, zoti David Harris. Presidenti Meta e njohu delegacionin zyrtar të AJC-së me situatën aktuale në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: