Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Filipce: E mundur të shfuqizohet ora policore nga 15 qershor

1 min read

Në takimin e ardhshëm, Komisioni për Sëmundjet Infektive mund të shfuqizojë shtetrrethimin që është në fuqi dhe lëvizja është e ndaluar nga mesnata deri në orën katër të mëngjesit. Ministri i Shëndetësisë thotë se takimi i ardhshëm i Komisionit do të jetë para 15 qershorit dhe një relaksim i ri i masave tashmë është duke u përgatitur, veçanërisht pasi që në 24 orët e kaluara në klinikat e Shkupit asnjë pacient i ri i Covid-19 u pranua.

“Trendi është i njëjtë në qytetet e tjera, nuk ka presion në spitale. Takimi i ardhshëm i Komisionit për Sëmundjet Infektive do të jetë para 15 Qershorit. Ne tashmë jemi në negociata me organizatorët e ngjarjeve, veçanërisht për ato ngjarje që duhet të zhvillohen gjatë muajve të verës për përgatitjen e protokolleve. “Nëse këta numra vazhdojnë pas 15 qershorit, do të ketë zbutje shtesë të masave, këtu dua të them kryesisht për shtetrrethimin, si dhe rekomandime për ngjarje të tjera,” tha ai.