Filiposka – Grashkoska: Inspektorët vazhdojnë me kontrolle të intensifikuara në terren, detyrimi për kremtim të përgjegjshëm është i zakonshëm

vull

Në konferencën e sotme të rregullt për shtyp, Kryetarja e Këshillit të Inspektimit, Magdalena Filipovska-Grashoska njoftoi miratimin e propozimit të Komisionit për Sëmundjet Infektive, i cili që nga dita e sotme hyn në fuqi masat e reja për të parandaluar përhapjen e koronavirusit. Orët e punës për objektet e hotelierisë në periudhën nga 18 dhjetor 2020 deri më 20 janar 2021 janë të kufizuara në 18 orë dhe është e ndaluar të organizohen festime për festat e Vitit të Ri nga organizatat e punës, dhe natyrisht të gjitha masat dhe pajisjet e tjera të parashikuara nga masat dhe protokollet shëndetësore mbeten në fuqi, transmeton KohaNews.

Gjithashtu të dhënat në periudhën nga 8 dhjetor deri më 16 dhjetor nga Inspektorati Shtetëror i Tregut, Inspektorati Sanitar dhe Shëndetësor Shtetëror, Inspektorati Shtetëror i Punës, Inspektorati Shtetëror i Mjedisit, Inspektorati Shtetëror i Transportit, Agjencia e Ushqimit dhe Veterinari dhe Agjencia e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore. Janë kryer gjithsej 6,944 mbikëqyrje dhe kontrolle. Kontrollet i referohen mosrespektimit të ligjeve, dekreteve të Qeverisë, vendimeve, protokolleve si dhe masave për parandalimin dhe shtypjen e përhapjes së koronavirusit në vend.

Inspektorët nga Inspektorati Shtetëror i Tregut kryen 5,031 kontrolle dhe 510 mbikëqyrje dhe janë lëshuar 30 akuza për kundërvajtje, 60 vendime për parregullsi të konstatuara, si dhe 30 urdhra udhëtimi për kundërvajtje. Nga numri i përgjithshëm i vendimeve, në gjashtë raste u shqiptua masa e ndalimit për të kryer veprimtari, dmth ato ishin mbyllur për punë në vend, dhe përveç kësaj ishin lëshuar urdhra të duhur për pagesa për kundërvajtje. Bëhet fjalë për 2 objekte hotelierike në Tetovë, 2 në Kumanovë dhe 1 objekt hotelieri në Shkup dhe Gostivar.

Next Post

Bekteshi për 100 ditë Qeveri: Mbështetja e ekonomisë për të tejkaluar dëmet nga pandemia është prioritet i yni

“Sfida kryesore që shënoi 100 ditët e para të punës së Ministrisë së Ekonomisë ishte trajtimi i efekteve negative në ekonomi të shkaktuara nga pandemia globale e KOVID-19. Për këtë qëllim, ne riorganizuam punën e Ministrisë së Ekonomisë dhe siguruam angazhim të plotë për të mbështetur të gjithë sektorët për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: