Filloi sot afati për nënshkrimet e kandidatëve për zgjedhjet lokale

vull

Nga dita e sotme ka filluar afati për mbledhjen e nënshkrimeve për kandidatët të cilët dëshirojnë të kandidojnë si të pavarur, ose për lista të pavarura të kandidatëve për këshilltarë në zgjedhjet lokale. Nënshkrimet do të mblidhen në përputhje me Kodin Zgjedhor ekzistues. Sipas kodit aktual, numri i nënshkrimeve do të varet nga numri të banorëve në një komunë. Pra nëse një komunë ka deri në 10 mijë banorë atëherë kandidatit për kryetar komune ose listës për këshilltar u duhen 100 nënshkrime. Ose nëse një Komunë ka mbi 100 mijë e një banor, atëherë për kandidatët do të duhet 450 nënshkrime. Ndërsa për Qytetin e Shkupit, do të nevojiten 1 000 nënshkrime.

Next Post

Si sot ndërroi jetë veprimtari i Rilindjes Kombëtare dhe Mësuesi i Popullit Petro Nini Luarasi.

Petro N. Luarasi lindi në Luaras të Kolonjës më 1865. Mësimet e para në gjuhën shqipe i mori kur ishte nxënës në shkollën e Qestoratit nga mësuesi Koto Hoxhi. Më 1887 hapi në Ersekë shkollën e parë shqipe dhe më 1892-1893 shkollat shqipe në krahinën e Kolonjës dhe të Vakëfeve. […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: