FSSH do të sigurojë buxhet për Klinikën e fëmijëve për funizimin e ilaçit Kalydeco-Ivacaftor

Kohanews Admin

Fondi për sigurim shëndetësor do të sigurojë mjete nga buxheti i përgjithshëm i dakorduar për vitin 2021 për ISH Klinikën për sëmundjet e fëmijëve për blerjen e ilaçit Kalydeco-Ivacaftor në vlerë prej 6.663.048 denarë, për trajtimin e pacientëve me fibrozë cistike.

Ilaçi, siç njofton edhe drejtori Ahmeti, do të përdoret për të ofruar shërbime shëndetësore për tre pacientë që trajtohen në Klinikën PHI për Sëmundjet e Fëmijëve.

Pëlqimi për prokurimin e ilaçit u kërkua nga Klinika për Sëmundjet e Fëmijëve dhe Ministria e Shëndetësisë lëshoi ​​pëlqimin për prokurimin e tij, në përputhje me nenin 9 të Ligjit për Sigurimin Shëndetësor.

Miratimi i dhënë nga Fondi zgjat për dy muaj, pas së cilës Klinika për Sëmundjet e Fëmijëve do të bëjë një analizë të suksesit të terapisë së aplikuar.

Nëse rezultatet janë pozitive dhe duke qenë se bëhet fjalë për një ilaç që përdoret gjatë gjithë jetës si terapi Kalydeco / Ivacaftor pas një procedure të kryer më parë për përfshirjen e tij përmes Komisionit për Sëmundje të Rralla, ai do të sigurohet më tej nën Programin e Trajtimit të Sëmundjeve të Rralla për 2021, i cili është nën autoriteti të Ministrisë së Shëndetësisë dhe në ngarkim të Qeverisë, thuhet mes tjerave.

Next Post

PDSH-ja hynë në garë me Sadi Bexhetin për kryetarë të Komunës së Tetovës

Ish kryetari i komunës së Tetovës, Sadi Bexheti sot është takuar me kreun e PDSH-së, Menduh Thaçin. Nuk dihet ende nëse Bexheti do të jetë kandidat i PDSH-së për Tetovën, por deri tani siç është përfolur Bexheti do të jetë kandidat i LSDM-së, PDSH-së dhe BESËS. Nga ana tjetër në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: