Gostivar, vazhdoi seanca e ndërprerë e këshillit komunal

vull

BDI kërkoi ndërprerje të seancës, LSDM me akuza rreth zgjedhjes së kryesuesit të ri të Këshillit

 

Këshilli i Komunës së Gostivarit vazhdoi seancën e ndërprerë gjatë ditës së hënë. Sapo filloi, Shpëtim Xhelili nga BDI- kishte vërejtje se si u zgjodh kryesuesi i ri, mund të vazhdoni me punë me shumicën e tanishme, tha ai, por jo me mbështetje të këshilltarëve shumicë shqiptar. Sot kërkojë seanca të ndërpritet, pasi edhe ashtu kemi ftesë për mbledhje nga UNDP, ishte kërkesa e këshilltarit Xhelili.

 

Kryesuesi i këshillit, Besim Memedi tha se ai do ti respektojë të gjithë këshilltarët, pavarësisht nëse e kanë votuar ose jo, dhe luti politika të lihet anash, pasi ka shumë punë që i pret si këshill komunal.

 

Propozimi për ndërprerjen e seancës u vendos në votim, ku me shumicë votash u vendos Këshilli të vazhdojë me punë. Qëllimi i kërkesës së ndërprerjes së seancës, tha këshilltari Xhelili ka qenë mbledhja e UNDP, pasi pjesëmarrja e tyre atje i sjellë komunës 62 mijë franga zvicerane. Kryesuesi tha se ka biseduar me përfaqësuesit e UNDP dhe është rëndë dakord që takimi me ta të mbahet në ora 13, atëher kur edhe këshilli do të kishte përfunduar me punë. Njomza Shaqiri nga ASH tha se këshilli duhet të vazhdojë me punë, pasi tre muaj nuk ka pasur seancë, dhe 100 pika në dobi të qytetarëve presin të miratohen. Ankesë rreth zgjedhjes së kryesuesit të ri, sërisht pati nga LSDM-ja. Të hënë u shkel çdo rregull dhe procedurë, thanë këshilltarët e LSDM.

 

Për fjalimin nga LSDM, reagoi këshilltari Kashmir Saliu, i cili kaloi te shumica e re e krijuar në këshillin komunal të Gostivarit. Ai tha se nuk do të pranojë fyerje tu bëhet bashkësisë rome, as në Gostivar as në nivel të shtetit.

Këshilli vazhdoi me punë, ndërsa para këshilltarëve ka rreth 100 pika në rend dite.

Next Post

BDI dhe LSDM lëshojnë seancën e Këshillit komunal në Gostivar

Shkak, emërimet e reja të Komisioneve Kryetare e re e Komisionit për shkarkim dhe emërime pranë Këshillit komunal të Gostivarit, është këshilltarja dhe koordinatorja e grupit të këshilltarëve të ASH-së, Njomza Shaqiri. Emërimi i saj u bë në seancën e sotme të Këshillit, ndërsa paraprakisht nga ky post u shkarua […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: