Greva vazhdon, SASHK do ta analizojë sot vendimin nga seanca e qeverisë

vull

Me një ribalancim të buxhetit që të sigurohen mjete për rritjen e pagave të punonjësve në arsim dhe kopshte për dhjetë për qind, ka kërkuar nga Qeveria ministritë e linjës në seancën e djeshme. Ai po ashtu i ka bërë thirrje Sindikatës së Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SNK) që ta pranojë këtë rritje dhe të vazhdojë procesin edukativo-arsimor në interes të fëmijëve. Në anën tjetër, SASHK tha se sot do të mbahet një seancë në të cilën do të analizojnë në detaje qëndrimin e Qeverisë dhe do ta komentojnë atë. Deri atëherë sindikata tha se greva vazhdon.

– Qeveria ka formuar një grup punues në të cilin janë zëvendëskryeministri përgjegjës për çështjet ekonomike, koordinimin e departamenteve ekonomike dhe investimeve Fatmir Bitiqi, ministrin e Financave Fatmir Besimi, ministrin e Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri, Ministrin e Punës dhe Politikës Sociale Jovana. Trencevska dhe ministrin e shoqërisë informatike dhe administratën e Admir Alitit, të fillojë procesi për negociata për marrëveshje kolektive me sindikatat përfaqësuese dhe për metodologji për rritje të vazhdueshme të pagave në sektorin publik. Konkluzionet në këtë pikë përfshijnë detyrimin e Ministrisë së Shoqërisë Informative dhe Administratës që të nisë procesin e hartimit të ligjit për pagat në sektorin publik, thuhet në njoftimin e shërbimit për shtyp të qeverisë.

Pas seancës së Qeverisë, në Facebook është shfaqur kryetari i SSK-së, Jakim Nedelkov, i cili ka shkruar se pas marrjes së konkluzioneve nga seanca, do të mbahet seanca e Këshillit të SSK-së, gjatë së cilës do të analizohet qëndrimi i Qeverisë në detaj dhe do të shqiptohet pas tij.

“Deri atëherë, gjegjësisht derisa anëtarët e SASHK-ut të flasin ndryshe, greva vazhdon, tha Nedelkov.

Më herët, kryetari i SASHK-ut ka konfirmuar për MPB-në se ka folur në telefon me ministrin e Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri, para fillimit të seancës së qeverisë, por nuk ka pasur marrëveshje konkrete që do të çonte në ndërprerjen e grevës në shkolla dhe kopshte dhe rritje të re në përqindje të pagave.ofrohet 10 për qind.

– Fatkeqësisht jo. Biseda ka qenë në drejtim të dorëzimit të firmës “jo” dhe në drejtim të gjetjes së një përqindje tjetër që ne në anëtarësi të kërkojmë pezullimin apo ndërprerjen e grevës. Ministri thotë: Kaq është dhe as një përqindje nuk mund të shkojë më tej. Natyrisht, kërkesat e tjera që i kemi dorëzuar me shkrim ministrisë dhe për t’i diskutuar me Qeverinë, është harmonizimi i pagave në përputhje me Marrëveshjen Kolektive për dy vitet e ardhshme, të planifikohet buxheti për vitin 2023 dhe 2024, nënshkrimi i kontratave kolektive me të cilat do të rregullohen disa çështje. Pra, kjo nuk është vetëm pengesë, por kemi edhe gjëra të tjera, tha Nedelkov për MIA-n.

Next Post

Moti sot në Maqedoninë e Veriut do të jetë i vranët

Moti sot në Maqedoninë e Veriut do të jetë i vranët dhe me reshje të kohëpaskohshme të shiut, posaçërisht në pjesët veriore të vendit. Në pjesët perëndimore të vendit do të fryjë erë e fuqishme e përkohshme në drejtim jugperëndimor. Temperaturat minimale do të lëvizin nga -1 deri 4 gradë […]

Subscribe US Now