Grubi: 1.500 vende të reja pune në zonën ekonomike të Tetovës, nga të cilat do të përfitojnë banorët eTetovës dhe rrethinës

vull

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhemarrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot ishte i pranishëm nëvendosjen e gur themelit të investimit të ri të kompanisë LEAR dheNORMAK në Zonën teknologjike industriale zhvillimore në Tetovë.Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut qysh në shtator të vitit tëkaluar ka marr vendim afirmativ për investimin e kontraktuesve privatLEAR dhe NORMAK në këtë zonë të lirë ekonomike.Grubi me këtë rast ka theksuar rëndësinë e këtij investimi që pritet tësiguron mbi 1.500 punësime nga të cilat do të përfitojnë banorët eTetovës dhe rrethinës.Zëvendëskryeministri i parë z. Grubi ka shfrytëzuar rastin që tëfalënderojë përfaqësuesit e kompanive LEAR dhe NORMAK për bashkëpunimine mirë dhe të suksesshëm dhe të përgëzoj të njëjtët për rolin e tyre nëthellimin e marrëdhënieve në mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dheMbretërisë së Norvegjisë, në këtë rast me Fondin Investues ShtetërorNorvegjez.Grubi mes tjerave nënvizon se çdo investim i huaj në Republikën eMaqedonisë së Veriut ka ndikuar në uljen e shkallës së papunësisë dhekëtë e kanë treguar statistikat e viteve të fundit.

Next Post

Ministri i mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor, Naser Nuredini, e vizitoi Universitetin e Tetovës

Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, e priti sot në takim pune ministrin e mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor të Qeverisë së vendit tonë, z. Naser Nuredinin. Në këtë takim u bisedua për bashkëpunimin e frytshëm që zhvillohet në mes dy institucioneve, kontributin e përbashkët në projektet […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: