Grubi: BDI është në koalicion me qytetarët, nuk ka kthim prapa nga marrëveshjet e Ohrit dhe Prespës

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare afrohen ndërsa në opinion shtohen dilemat se me cilën parti maqedonase janë më të përafërta partitë shqiptare në Maqedoni të Veriut.

Në një prononcim të për Gazetën Express, deputeti i BDI-së Artan Grubi tha se partia e Ahmetit është në koalicion vetëm me qytetarët. I pyetur nëse BDI-ja do të pranonte të bëj koalicion pas zgjedhorë me VMRO-DPMNE-në, Grubi u përgjigj:

“BDI është në koalicion vetëm me qytetarët dhe punon që t’i fitoj përsëri zgjedhjet sepse në këto 17 vite kur ka fituar BDI, kanë fituar shqiptarët. Ashtu do të mbetet edhe në të ardhmen” tha Grubi.

Sipas tij, BDI-ja nuk do të lejonte assesi kthim prapa nga marrëveshjet e arritura, përfshi atë të Ohrit, Prespës dhe për fqinjësi të mirë me Bullgarinë, marrëveshje për të cilat VMRO-DPMNE-ja është deklaruar disa herë kundër dhe ka ngritur dilema për to.

“Ne kemi thënë që kthim prapa nga marrëveshjet e Ohrit, Prespës dhe fqinjësisë së mirë nuk mundë të ketë dhe ne jemi garantues të përheshmërisë së këtyre përcaktimeve dhe rrugës tonë euroatlantike” përfundoi Grubi.

BDI dhe LSDM kohëve të fundit kanë pasur disa mos-marrëveshje brenda koalicionit, të cilat filluan nga zavendësimi i kuadrove të BDI-së me ata të LSDM-së, ndërsa u ashpërsuan në konkulzat e fundit të Komisionit të Venedikut për Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ditëve të fundit është mjaftë aktuale edhe tema e ndryshimeve të propozuara nga Zaev për Kodin Zgjedhor, që kundërshtohet ashpër nga BDI-ja. Sipas deputetit Grubi, me një njësi zgjedhore, shqiptarët humbin një numër të konsiderueshëm të deputetëve. Për të bllokuar këtë ligj, BDI ka deponuar mijëra amendamente në Parlament, po ashtu edhe VMRO-DPMNE-ja. Kryeministri Zaev ditë më parë tha se shkak i këtyre zhvillimeve, do të shqyrtojnë koalicionin aktual me BDI-në.

Next Post

Më 21 dhjetor mbahet Kongresi i IV i Bashkimit Demokratik për Integrim

Pas zgjedhjes së afërsisht 100% të kryetarëve të rinjë të të gjitha degëve si dhe zgjedhjes së mbi 90% të kryetarëve të rinjë të të gjitha këshillave vendor, bashkë me zgjedhjen e forumeve rinore dhe të grave me përbërje tërësisht të re, Bashkimi Demokratik për Integrim po organizon Kongresin e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: