Grubi: Hetuesi i Hagës për “shtëpinë e verdhë” nuk gjeti asnjë dëshmi për krime lufte

Kohanews Admin

“Unë kam punuar për Tribunalin e Hagës nga viti 1999 deri në vitin 2004. Në Shqipëri, në qytetin e Burelit isha bashkë me hetuesin e Tribunalit të Hagës i cili po hetonte pretendimet e mëparshme për ndonjë krim të mundshëm atje. Hetuesi pas përmbylljes së hetimeve konfirmoi në raportin e tij se nuk kishte asnjë rast që mund të ndërlidhet me krime të bëra në “shtëpinë e verdhë”. Hetuesi e konfirmoi këtë dhe mbylli hetimet, kështu që u them se unë isha atje si përkthyes, si pjesë e Tribunalit të Hagës” ka deklaruar Grubi.

Next Post

Grubi: Nuk dua të jam pjesë e përplasjeve politike parazgjedhore në Shqipëri për gjoja krimet në “shtëpinë e verdhë”

“Në Shqipëri po zhvillohet fushatë para elektorale dhe me këtë kanë vijuar akuzat e ndërsjella midis opozitës dhe partisë në pushtet. Pozita në Shqipëri ka ngritur dyshime se lideri i Partisë Demokratike Lulzim Basha dyshohet se ishte pjesë e hetimit për “shtëpinë e verdhë” derisa ai ka qenë i punësuar […]

Subscribe US Now