Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Grubi: Me propozim të Qeverisë, zgjidhet çështja e nënshtetësisë

1 min read

Me 57 vota “për” dhe 32 “kundër”, Kuvendi miratoi Ligjin për Shtetësi. Ndryshe, Qeveria kishte vendosur që mbi propozimin e Ligjit të Shtetësisë të bashkëngjitet yllin evropian.

Pas miratimit të këtij ligjit synohet zgjidhjen e problemit të mijëra qytetarëve, kryesisht shqiptarë, të cilët edhe 30 vjet nga pavarësia e Maqedonisë së Veriut, nuk kanë arritur të pajisen me shtetësi.

Përmes një njoftimi në rrjetet sociale, Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi ka bërë të ditur se tashmë me propozim të Qeverisë po zgjidhet çështja e nënshtetësisë edhe atë në përputhje me modelin e Ligjit për nënshtetësi nga viti 2004.