Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Grubi: Momenti më i bukur i vitit 2020, anëtarësimi i RMV-së në NATO dhe bashkimi me Shqipërinë në aleancën veri-atlantike (Video)

1 min read

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi në Opinion me gazetarin Blendi Fevziu ku dhe u përzgjodh si një nga personazhet e vitit 2020, ka deklaruar se një nga të arriturat më të mira gjatë vitit 2020 ka qenë anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në NATO dhe bashkimi i saj me Shqipërinë në këtë aleancë veri-atlantike, informon GAZETA.MK

“Ndoshta asnjëri në rrafsh personal, por në pjesën profesionale ishte anëtarësimi i vendit në NATO dhe vulosja e përcaktimit rilindas ndër shqiptarët se “Dielli për ne lind në perëndim” dhe përfundimisht shqiptarët si faktor kyç fituam të drejtat e kësaj anije të quajtur Maqedoni e Veriut por dhe të Shqipërisë pasi tashmë jemi bashkë nën ombrellën e aleancës veri-atlantike, kurse kurorë e karrierës politike ishte edhe vendimi i Këshillit Evropian për çelje të negociatave për Maqedoninë e Veriut dhe për Shqipërinë si dhe e treta do të jetë fitorja e madhe në zgjedhjet e 15 korrikut.”