Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

GRUBI-OSMANI: Bashkëpunimi institucional vazhdon menjëherë pas formimit të qeverisë së re

1 min read

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi sot pasdite është pritur në takim në presidencën e Republikës së Kosovës nga u.d presidente, znj. Vjosa Osmani.

Me presidenten Osmani, Grubi ka diskutuar një sërë çështjes të cilat lidhen në interes të Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës përfshirë këtu marrëveshjet të cilat presin që të nënshkruhen menjëherë dhe pa humbur kohë pas formimit të institucioneve të reja në Prishtinë, por njëherësh kanë diskutuar edhe rreth procesit të Regjistrimit që tashmë është duke u zhvilluar në RMV.

Zëvendëskryeministri i parë Grubi me këtë rast i ka kërkuar znj. Osmani që këtë fitore të madhe ta kthejë edhe në një përkrahje bashkëpunimi për diasporën shqiptare të Republikës së Maqedonisë së Veriut që jeton në mërgim me qëllim sensibilizimin e tyre që t’i përgjigjen pozitivisht procesit të regjistrimit.