Grubi për Express Intervista: Shqiptarët në RMV japin kontribut si popull vendimmarrës

Kohanews Admin

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi në një intervistë për Express Intervista në Televizionin Koha në Prishtinë ka folur mbi apelin dhe rëndësinë e madhe që ka procesi i Regjistrimit në Maqedoninë e Veriut si dhe Ligjin e miratuar në Parlament me të cilin ndalohet keqpërdorimi gjatë procesit të Regjistrimit si dhe pozitën e shqiptarëve si një popull vendimmarrës në RMV.

“Shpresoj që të shkojnë të gjitha gjërat në rregull sepse kam kuptuar që sa më shumë shteti të jetë lojal ndaj qytetarit dhe e kundërta dhe zhvillimi i komuniteteve në vend tashmë si temë e etabluar se kemi 3 universitete në vend, vetëm në Shkup kemi 14 shkolla të mesme edhe në gjuhën shqipe, gjuhë zyrtare gjithandej në qeveri, presidencë dhe parlament e administratën në vend të përfaqësuar kudo, kontrollojmë e menaxhojmë teritor në komuna të mëdha dhe jemi në pozita drejtuese si kryetari i gjykatës kushtetuese, FFM, avokati shtetit, i popullit, unë si zëvendëskryeministër i parë pozitë kjo e para në historinë e vendit, MPJ, dhe të financave duke marrë pozita dhe shqiptarët mund të japin kontribut në këtë vend se nuk jemi për të prishur por përkundrazi kontributin tonë të japim në këtë vend përfshirë dhe pozitën e kryeministrit”, thotë mes tjerave Grubi.

Next Post

Shqipëria reale aty ku e ka vënë Zoti

Kryetari i PDIU Shpetim Idrizi, gjate ceremonise se celjes se ekspozites fotografike Kultura dhe Historia e Camerise, ne Muzeun Historik Kombetarlinku https://27.al/shqiperia-reale-aty-ku-e-ka-vene-zoti/ Nga Shpëtim Idrizi* Çështja Çame në 100 vjetorin e dytë të shtetit shqiptar Në këtë leksion unë hha të ndërtoj dy paralele midis Shqipërisë në distancë kohore prej 100 […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: