Hapet „Klinika Juridike” në kuadër të SHMQSH “Arseni Jovkov” për zhvillimin e shkathtësive praktike të nxënësve

vull

Në kuadër të Shkollës së Mesme Ekonomike dhe Juridike „Arseni Jovkov” në Shkup është hapur  „Klinikë Juridike ” e cila do t’iu mundësojë nxënësve  praktikisht t’i zbatojnë njohuritë e fituara teorike, përkatësisht të zhvillojnë aftësitë që do të jenë konkurruese në tregun e punës.

 

Bëhet fjalë për koncept inovativ për edukim  që do të zbatohet përmes zbatimit të programeve speciale  për nxënësit e kësaj shkolle, duke aplikuar simulime reale të rasteve dhe ushtrime të tjera praktike përmes të cilave ata do të avancohen  edhe pas përfundimit të procesit arsimor dhe do të përgatiten mirë për punësim të shpejtë  në vend përkatës të  punës ose për zhvillim të mëtejshëm akademik.

 

Në promovimin e „Klinikës Juridike” mori pjesë ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri, së bashku me kryetaren e qytetit të Shkupit Danela Arsovska dhe drejtorin e Qendrës për Arsim dhe Aftësim Profesional Sherif Miftari.

 

Shaqiri theksoi se me përmirësimin e dukshëm të kushteve për aftësimin praktik të nxënësve , SHMQSH „Arseni Jovkov” është opsion i shkëlqyeshëm për nxënësit e shkollave të mesme   që të fitojnë njohuri dhe shkathtësi që do të mundësojnë një të ardhme të begatë në aspektin profesional.

Next Post

Me modelin e ri të masave antikrizë mbetemi të përkushtuar në rrugën e mbrojtjes së qytetarëve dhe ekonomisë dhe konsolidimit fiskal

Në drejtim të orientimit të njëkohshëm të masave drejt kategorive të ndjeshme të qytetarëve, por edhe konsolidimit gradual fiskal do të targetohen masa të reja antikrizë. Kujdesi për qytetarët dhe ekonominë do vijojë edhe më tej, ndërkohë që do të vazhdojë edhe angazhimi për ndjekjen e politikës prudente fiskale, që […]

Subscribe US Now