Hapja e Laboratorit të Menaxhimit të Krizave nga projekti i QMK-së

vull

Qendra e Menaxhimit të Krizave, QMK, konkretizon dhe zbaton një nga masat më moderne që po zhvillohen në fushën e menaxhimit të krizave në vend për zbatimin dhe zbatimin e një platforme komunikimi të bazuar në internet për menaxhimin e krizave.

Sot Stojance Angelov, Drejtori i QMK, mori pjesë dhe foli, dhe pastaj iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve, së bashku me Ministren e Mbrojtjes, Radmila Sekerinska, në hapjen e Laboratorit të Menaxhimit të Krizave të vendosur në Akademinë Ushtarake “Gjenerali Mihailo Apostolski” në Shkup, dhe i zbatuar plotësisht nga projekti nga QMK.

Konkretisht, ky Laborator është pjesë e projektit të NATO-s të zbatuar dhe realizuar përmes QMK-së në vend: “Komanda e gjeneratës tjetër dhe sistemi i menaxhimit të incidenteve” (NICS) për dixhitalizimin e sistemit të menaxhimit të krizave. Bashkë-drejtori i projektit është Dr. Urim Vejseli, Shef i Sektorit për Bashkëpunim Ndërkombëtar në QMK-së.

Shtatorin e ardhshëm, një stërvitje e madhe e NATO-s (EADRCC) për menaxhimin e krizave do të mbahet në Maqedoni me pjesëmarrjen e rreth 2,000 pjesëmarrësve në pika të ndryshme ushtrimesh. CMC është bartësi kryesor i të gjitha aktiviteteve në Maqedoni.

Next Post

Deputeti i Lëvizjes BESA, Fadil Zendeli u zgjodh nënkryetar i kuvendit të RMV-së

Kumtesë nga Lëvizja Besa: Sot në kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut me 61 vota pro, deputeti i Lëvizjes BESA, Fadil Zendeli u zgjodh nënkryetar i kuvendit republikan. Ashtu siç e ka ushtruar detyrën e deputetit, me dinjitet dhe profesionalizëm, Fadil Zendeli pa asnjë dyshim se do të na […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: