Hisen Xhemaili: HAPJA E PIKËS SË RE KUFITARE BELLANOC-STANIÇIÇ NGJARJE ME PËRMASA KOMBËTARE

vull

-Ngjarje shumë e rëndësishme mes dy vendeve hapja e pikës së re të përbashkët kufitare Bellanoc- Stançiç, projekt i financuar nga fondet IPA të BE-së, është e një rëndësie të veçantë për qytetarët nga të dyja anët.

-Vendkalimi Bellanoc – Staniçiç do lidh Maqedoninë dhe Kosovën, do i jap një impakt të ri raporteve ndërmjet Likovës dhe Gjilanit dhe regjionit në përgjithësi, duke shkurtuar rrugën për komunikimin e banorëve të kësaj ane për më shumë se 60 km, duke pas parasysh se atyre u është dashur të udhëtojnë me kilometra për kalimin e kufirit.

-Pika kufitare ka edhe shumë rëndësi strategjike për shkak të pozitës gjeografike e cila lidh 3 shtete Kosovën, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë në atë që njihet si “Trekëndëshi i Kufirit” në aspektin e ekonomisë dhe tregut, qarkullimit të njerëzve etj.

Next Post

Studentët e Universitetit të Tetovës u takuan me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Me iniciativë të Parlamentit Studentor të Universitetit të Tetovës, studentët e Fakultetit Juridik, më 30 janar 2020, realizuan takim me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Stevo Pendarovski. 7 Gjatë vizitës së tyre në presidencën e vendit tonë, studentët patën mundësi të takohen me presidentin Pendarovski dhe drejtpërdrejt […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: