Hisen Xhemaili : Natyra është ajo çka i jep jetë dhe kuptim jetës së njeriut

vull

Sot  në rrjedhën e Lumit të Shpejtë në atarin e fshatit  Xhermë pamë nga afër aktivitetin e mbjelljesë së fidaneve të bagremeve në pjesët erozve të lumit!

Pyjet Kombëtare kanë ndërmar një aktivitet për pyllëzimin (mbjelljen e fidaneve) në një sipërfaqe prej  10 hektarë me një sasi prej 30 mijë rrënjësh në një terren erozov në atarin e Lumit të Shpejtë, që është një kontribut i drejtëpërdrejtë për parandalimin e rrëshqitjeve të dheut në rrjedhën e lumit!

Një ndër  shkaqet kryesore që ka ndikuar në vërshimet e lumit të shpejtë në vitin 2015 dhe 2017 porë edhe në të kaluarën, krahas faktorëve natyrorë  një ndikim të drejtëpërdrejtë ka patur edhe njeriu nëpërmjet shpyllëzimeve, djegieve, mbikullotjes së bimësisë së shkurreve dhe asaj barishtore, keqpërdorimit të tokave, brezareve, rrugëve etj.

Natyra është ajo çka i jep jetë dhe kuptim jetës së njeriut, është ajo që e bën njeriun të marë frymë, është ajo që e mban njeriun të gjallë. Eshtë kjo natyra e bukur që duhet ta ruajmë së bashku.

Next Post

BDI: Drejtësia selektive ç’rrënjoset me veting

Bashkimi Demokratik për Integrim ka konstatuar situatën alarmante me aplikimin e drejtësisë selektive në vend, gjë që, me manifestimet e tyre,  po e konfirmojnë së fundi edhe dy partitë më të mëdha maqedonase në vend. Praktika e drejtësisë selektive dhe politike e instaluar ndër vite ç’rrënjosët me veting. Bashkimi Demokratik […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: