Intensifikohet dialogu i grupeve të punës, të premten në Sofje takim në nivel ekspertësh për çështjet politike

vull

Kryeministri Kovaçevski, lidhur me takimin e së premtes për çështje të hapura politike, tha se nëse arrihet progres, i pranueshëm për të dyja palët në bazë të vlerave evropiane dhe respektit për të dyja palët, atëherë Ministria e Jashtme do të njoftojë.

– Nëse arrihet progres, i pranueshëm nga të dyja palët në bazë të vlerave evropiane dhe respektit për të dyja palët, si shtetet ashtu edhe qytetarët, atëherë Ministria e Punëve të Jashtme do ta shpallë në të njëjtën mënyrë siç iu drejtua Ministri i Punëve të Jashtme. Komisioni për Punë të Jashtme, për disa orë, ku shpjegoi ambjentet themelore të bisedimeve në vazhdim, tha Kovaçevski.

Ai iu referua edhe bisedës telefonike me homologun e tij bullgar Kiril Petkov, i cili u interesua për dy incidente të ndodhura, njëra me kurorat e grisura në varrin e Goce Dellçevit dhe thyerjen e xhamit në Qendrën Kulturore Bullgare në Manastir. Kovaçevski e informoi Petkovin se MPB-ja, sipas procedurave të rregullta, është duke i bërë të gjitha punët hetimore për rastin e parë, ndërsa për rastin e dytë është një incident i motivuar për arsye private.

Next Post

Qeveria e Kroacisë ofron 26,500 euro për çdo kroat, vetëm një ka aplikuar për t'u kthyer në vend

Pasi qeveria kroate ofroi 200,000 kuna (26,500 euro) për çdo emigrant që kthehej në Kroaci, si pjesë e një pakete masash demografike për rigjallërimin e vendit, RTL raportoi se vetëm një person aplikoi në një muaj. Ivan Majstori nga Unioni Botëror i Rinisë dhe demografi Damir Strmota folën për RTL […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: