ITShKSh: Nënë Tereza, 40 vite qytetare e nderi e Shkupit

vull
Para 40 vitesh Gonxhe Bojaxhiu Nënë Tereza, vizitoi vendlindjen e sajë Shkupin ku edhe në atë rastë është shpallur qytetare nderi.
Ky përvjetor u shënua nga ITSHKSHM, ndërsa në vendin ku dikur ishte shtëpia e nënë terezës u vendos pllakata edhe me mbishkrimin në gjuhën shqipe.
“Ne si institucione dhe si shoqëri civile e kemi për obligim të ruajmë trashëgimin kulturore e shpirtërore të figureës sublime të nënë terezës e cila për sdhkupjanët mbetet symbol më autentik e një aseti kombëtar që tash e tutje do të mbrohet me ligj”, u shpreh drejtori i ITShKSh, Skender Hasani.
Hasani njëherit theksoi se në ITSHKSH  funksionon edhe departamenti për hulumtimin e jetës dhe veprës së Anjezë Gonxhe Bojaxhiut –Nëna Terezë.
Next Post

Sot, e shtunë - 27 qershor, kryetari i PDSH-së bashkë me kandidatin për deputet z. Zemri Asani vizituan fshatin Urviç, Novosellë, Rakovec, Zherovjan dhe Siniçan

Sot, e shtunë – 27 qershor, kryetari i PDSH-së bashkë me kandidatin për deputet z. Zemri Asani vizituan fshatin Urviç, Novosellë, Rakovec, Zherovjan dhe Siniçan. Në vijim ju bashkëngjesim videon: https://youtu.be/jnieorU5Fp8 Menduh Thaçi: Unë më mirë se çdonjëri e njoh sistemin. Nuk do të munden të më manipulojnë apo mashtrojnë. Ne […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: