Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

KE-ja e VMRO-DPMNE-së e pranoi iniciativën për referendum

1 min read

Komiteti Ekzekutiv i VMRO-DPMNE-së në seancën e sotme njëzëri dhe plotësisht e ka pranuar iniciativën për referendum dhe deklaratën popullore lidhur me pjesët e dëmshme që përfshijnë asimilimin e plotë, ndryshimin e historisë dhe bullgarizimin, deklaroi sonte sekretari i përgjithshëm i VMRO-DPMNE-së, Giorgija Sajkoski. selinë qendrore të partisë.

Në periudhën në vijim, siç informon ai, partia fillon një proces konsultimi të gjerë me ekspertë dhe publikun social për natyrën, karakterin dhe formulimin e deklaratës së referendumit, qëllimi përfundimtar i së cilës, siç tha ai, është “kundërshtimi popullor ndaj shpifjes së identitetit”. .

Sajkoski theksoi se fillimisht do të zhvillojnë një konsultim të gjerë me palët e interesit social, e më pas do ta udhëheqin procesin.