Këshilli inicues i përgjigjet Mickoskit: Ne jemi VMRO, për të mposhtur LSDM duhet fillimisht të largoheni

Blerand Rexhepi

Këshilli inicues në VMRO përmes disa pikave i drejtohet me letër kreut të saj Mickoski ku kërkon që të tërhiqet dhe të hap rrugë që të ketë zgjedhje të reja në VMRO nëse ai dëshiron që të mposhtë LSDM-në.

 • Lideri i VMRO-DPMNE duhet të jetë trim, i mençur dhe i ndershëm.
 • Meqenëse presidenti ende aktual Hristijan Mickoski nuk ka guximin të pyesë personalisht, prandaj iu desh të adresonte iniciativën përmes të tjerëve, këtu është përgjigjja për atë që e intereson atë.
 • Këshilli i iniciativës nuk u formua me qëllimin e rritjes në një parti dhe krijimin e politikave. Ne të gjithë jemi VMRO-DPMNE dhe kjo është ideja që na udhëheq. Shumë anëtarë të bordit kanë qenë në parti shumë më gjatë sesa vetë Mickoski, dhe është e papëlqyeshme për të ose dikë të dërguar prej tij të manipulojë publikisht.
 • Këshilli nismëtar u formua me një qëllim, për të mbajtur kongres të jashtëzakonshëm në të cilin Mickoski do të jetë përgjegjës para delegatëve që e zgjodhën atë dhe ata do të votojnë nëse kanë besim tek ai për të udhëhequr partinë. Kjo është arsyeja pse këshilli nismëtar nuk diskuton dhe nuk merr qëndrime të përbashkëta për tema të tjera politike.
 • Gjëja e dytë pse fokusi i bordit iniciativë është Mickoski dhe jo Zaev është fakti që Mickoski në këto tre vjet ka provuar të jetë i mirë vetëm si një shtesë në fitoret zgjedhore të LSDM.
 • Këshilli nismëtar beson se Mickoski nuk ka kapacitet për të bashkuar partinë.
 • Mickoski nuk ka as kapacitet për të përmirësuar marrëdhëniet me bashkësinë ndërkombëtare ose për të ngritur kapacitetet e koalicionit të VMRO-DPMNE.
 • VMRO-DPMNE me Mickoskin vetëm humbet, dhe qytetarët në të nuk e njohin potencialin që mund të drejtojë vendin.
 • Prandaj, nëse ka sinqeritet në dëshirat e VMRO-DPMNE për t’u konsoliduar dhe për t’u bërë një alternativë serioze ndaj LSDM, gjëja e parë që duhet të bëhet është dorëheqja e Hristijan Mickoski dhe zgjedhja e një presidenti të ri të partisë.
 • Çdo gjë tjetër thjesht po zgjat agoninë dhe po i mundëson Mickoskit të qëndrojë në karrigen e tij më gjatë dhe LSDM të fitojë të gjitha zgjedhjet e ardhshme.
 • Zgjedhja është ose VMRO-DPMNE ose Hristijan Mickoski.
Next Post

Zaev: Nuk do të thërrasë takim liderësh, Mickoski i ikë asaj

Kryeministri Zoran Zaev informoi se ai nuk do të thërrasë takim liderësh, megjithëse njoftoi dje sepse siç thotë ai nuk ka ndërmend të diskutojë kërkesat e udhëheqësit të VMRO Hristijan Mickoski për një qeveri eksperte, se kujdesi shëndetësor nuk po funksionon dhe të tjerët. Ai theksoi se nuk do të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: