Komuna e Likovës do të bëhet me kopsht të ri për përkujdesjen e 102 fëmijëve

vull

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska së bashku me Kryetarin e Komunës së Lipkovës, Erkan Arifi, sot nënshkruan një Marrëveshje Granti e cila siguron burime financiare për ndërtimin e një kopshti të ri në vendbanimin e Mateç.

“Kopshti i ri do të ketë kapacitet të kujdeset për 102 fëmijë, të moshës 0 deri 6 vjeç, për ndërtimin dhe pajisjet e të cilëve Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka ndarë 50 milion denarë. Si Ministri, ne jemi të përkushtuar ndaj agjendës sonë, e cila është gjithashtu pjesë e programit qeveritar, ndërtimi i objekteve të reja dhe zgjerimi i mjediseve ekzistuese të kopshteve,” tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska.

Ajo vuri në dukje se përveç investimeve në hapësirat hapësinore të kopshteve, Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, vazhdon të investojë në përmirësimin e planprogrameve dhe kompetencave profesionale të punonjësve të tyre.

Kryetari i Komunës së Lipkovës, Erkan Arifi informoi se sipas statistikave zyrtare në territorin e Lipkovës jetojnë rreth 2,200 fëmijë nën moshën gjashtë vjeç, dhe se ndërtimi i këtij kopshti të ri në Mateç është një hap i vërtetë drejt zgjidhjes së kësaj sfide.

Next Post

Filipçe: Nëse është e nevojshme, vazhdimi i orës policore do të zgjatet pas 20 prillit

Nëse është e nevojshme, kufizimi i lëvizjes mund të zgjatet pas 20 prillit, tha sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce. – Ne ndoshta do të diskutojmë këtë fundjavë dhe në fillim të javës tjetër. Ne do ti ndjekim numrat dhe menaxhimin e spitaleve. Në varësi të treguesve, nëse është e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: