Kostadinov: Marrëveshjet e Ohrit dhe Prespës janë një interes shtetëror

vull
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Si anëtar i parlamentit dhe kreu i Grupit të Grupit të Kongresit të SHBA, Kostadin Kostadinov mirëpriti vendimin nga Presidenti i SHBA Joe Biden, i cili dje zgjeroi fushën e sanksioneve ndaj individëve dhe organizatave në Ballkanin Perëndimor që kërcënojnë stabilitetin e Shteteve të Bashkuara. Rajoni , dhe marrëveshjet e Prespës dhe Ohrit u shtuan në dekret.

Kostadinov thotë se Marrëveshja e Ohrit dhe Prespës janë arritje të rëndësishme shtetërore, dmth ato janë pjesë e interesave tona shtetërore dhe kombëtare dhe përkojnë me ato të Shteteve të Bashkuara.

“Këto dy marrëveshje u miratuan pikërisht këtu në Parlamentin e Maqedonisë dhe ato janë një garanci për stabilitetin dhe përparimin e vendit tonë dhe të gjithë rajonit. Një nga garantuesit më të fortë të këtyre marrëveshjeve janë aleati ynë strategjik Shtetet e Bashkuara. “Vendimi i Presidentit të SHBA Joe Biden dërgon një sinjal të qartë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, cilat janë interesat e SH.B.A.-së në këtë rajon dhe si do të mbrohen ato,” tha Kostadinov.

Sipas tij, qëndrimi i individëve nga VMRO-DPMNE se kjo parti mbetet akoma kundër Marrëveshjes së Prespës, do të thotë kthimi i shpinës qytetarëve, por gjithashtu, siç thotë ai, miku ynë më i madh strategjik Shtetet e Bashkuara, aleatët tanë të NATO-s.

“Mosrespektimi i këtyre marrëveshjeve po vepron në kundërshtim me interesat shtetërore dhe kombëtare, në kundërshtim me marrëdhëniet ndëretnike dhe fqinjësore.” Partia më e madhe e opozitës këtu në Parlament po izolohet gjithnjë e më e parëndësishme. “Si deputetë të zgjedhur nga populli, si anëtarë të legjislaturës, ne kemi një detyrim të respektojmë këto marrëveshje, të monitorojmë zbatimin e tyre dhe të mos i shkelim ato,” tha Kostadinov.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Thellohet skandali/Zhugiq: Ju përcjellë mesazhin e Mickoskit, ne luftojmë kundër Brukselit dhe Uashingtonit

“Ajo që po ju them juve është fjalët e kryetarit të respektuar Hristijan Mickoski. Unë nuk interpretoj vetëm, këto nuk janë idetë dhe mesazhet e mia. Kjo fazë e vizitave në komitetet komunale është për t’ju përcjellë mesazhet e tij “dëgjohet në regjistrimin audio që u shfaq në YouTube dhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: