Kryeministri Zaev deri te luftëtarët në reshtat e para me COVID-19: Ju jeni heronjtë tanë, të gjithë u jemi borxhli dhe falënderues

vull

Kryeministri Zoran Zaev sot pati takim pune me online-video, me përfaqësuesit e Ministrisë së Shëndetësisë, Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Ministrisë së Mbrojtjes, si dhe anëtarët e Kryqit të Kuq dhe Brigadës Kundër Zjarrit, të cilët gjatë vitit të kaluar ishin në reshtat e para në luftën dhe menaxhimin me krizën e COVID-19. Në takim, Kryeministri Zaev pati mundësi të njoftohet dhe të informohet nga burime të sakta nga përgjegjësit të cilët tërë periudhën e kaluar kanë punuar në prapavijë dhe me aktivitetet e tyre kontribuojnë në ballafaqimin e suksesshëm me pandeminë.

Në emër të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emër të të gjithë qytetarëve, Kryeministri Zaev i falënderoi të gjithë ata që kontribuuan në menaxhimin e suksesshëm me krizën dhe tha:

“Në luftën për ballafaqimin me krizën shëndetësore të pandemisë, në reshtat e parë janë të kyçur mjekët dhe i tërë personeli mjekësor dhe personeli tjetër ndihmës në spitale, pjesëtarët e MPB-së, qytetarët tanë në uniformë dhe personeli civil i Armatës, vullnetarët e Kryqit të Kuq dhe të organizatave tjera humanitare, pjesëtarët e njësive të zjarrfikësve dhe të gjithë të tjerët të përfshirë në sistemin për ballafaqim me kriza. Të gjithë ju, muajt e fundit, jeni në reshtat e para të luftës me virusin e rrezikshëm të paparashikueshëm, njëkohësisht duke rrezikuar shëndetin tuaj dhe të afërmve tuaj”, theksoi Kryeministri Zaev.

Drejtoresha e Klinikës për Sëmundje Infektive dhe koordinatori i Covid-qendrave në klinikat interne, mjekët Milena Stefanoviq dhe drejtori i Klinikat për Pulmologji dr. Dejan Dokiq e informuan Kryeministrin për gjendjen momentale dhe koordinimin vijues rreth vaksinimit të pritur të popullatës me të cilën do të vendoset fund i pandemisë.

Gjenerali i Brigadës, Besnik Emini dhe nënkoloneli Elizabeta Naumovska-Petreski, folën për angazhimin momental të Armatës dhe Ministrisë së Mbrojtjes, pjesëtarë të së cilës janë shpërndarë në lokacione strategjike dhe u ndihmojnë pushtetit shëndetësor dhe policia tërë këtë periudhë të kaluar me sukses ta menaxhojnë gjendjen në teren.

Armata u përket qytetarëve dhe është këtu të shërbejë për nevojat e tyre, gjatë gjithë kësaj periudhe pjesëtarët ndihmojnë edhe në terren por edhe në vetë covid-qendrat, me të cilën lehtësohet presioni i tërësishëm në sistemin shëndetësor, theksuan Emini dhe Naumovska-Petreski.

Shefi i Byrosë për Sigurisë Publike Bllagojço Spasov, i cili ishte i shoqëruar nga kolegët e tij nga MPB Shkup dhe MPB Kumanovë – Naser Ajdini dhe Pece Skakleski e informuan Kryeministrin për situatën aktuale në terren, aktivitetet e policisë në zbatimin e detyrave dhe detyrave aktuale që dalin nga vendimet e Qeveria për mbrojtjen e popullatës në kushtet e krizës së kurorës. Skakleski informoi se gjatë gjithë pandemisë vetëm në nivelin e Shkupit vetëm rreth 50,000 vendime izolimi u kontrolluan dhe u shpërndanë dhe po aq familje dhe individë u kontrolluan që parandalon përhapjen e virusit dhe mbron popullatën.

Në takim morën pjesë përfaqësues të Kryqit të Kuq të cilët me mbi 500 vullnetarë dhe ekipe mobile që nga fillimi i pandemisë janë në terren dhe ndihmojnë familjet e pastreha, të pafavorizuara nga shoqëria dhe qytetarët që kanë nevojë për ndihmë. Aleksandra Ristovski, si koordinatore e programeve të Kryqit të Kuq, tha se si organizatë ata përfshihen vazhdimisht dhe në mënyrë aktive për të ndihmuar popullatën lokale por edhe për të ndihmuar Ministrinë e Brendshme dhe Ushtrinë në rastet kur ka migrantë që kalojnë territorin tonë dhe që kanë nevojë ndihmë, por edhe depistim përmes të cilit monitorohet gjendja e tyre shëndetësore dhe bllokon mundësinë e infektimit me COVID-19. Ekzistojnë gjithashtu ekipe të lëvizshme në kufijtë jugorë dhe veriorë që janë vazhdimisht në terren dhe ofrojnë ndihmë dhe mbështetje për qytetarët.

Komandanti i Brigadës Kundër Zjarrit  – Vlladimir Simonovski informoi për punën e rregullt të zjarrfikësve dhe aktiviteteve të tyre që janë vendosur në funksion të sistemit shëndetësor, ndihmës dhe mbështetjes së qytetarëve në aktivitetet dhe nevojat e tyre ditore.

Në fund Kryeministri Zaev u uroi të gjithëve festa të këndshme duke u dëshiruar shëndet dhe sukses në detyrat e tyre të punës dhe u tha se ata janë heronjtë e kohës sonë!

Next Post

Çairit iu shtua edhe një zonë e re rekreative! Do të mbajë emrin e aktivistit të njohur të së mirës shoqërore Muzafer Haruni - Capi!

Fjalim i kryetarit të Komunës Çair, Visar Ganiu: Çairit iu shtua edhe një zonë e re rekreative! Do të mbajë emrin e aktivistit të njohur të së mirës shoqërore Muzafer Haruni – Capi! Sa bukur duket zona e re rekreative që е krijuam në lagjen Fushë Topanë ku kemi vendosur […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: