Kryeministri Zaev: Ne politikanët duhet të dimë se çfarë po bëjmë me historinë që po shkruajmë sot për të lënë një trashëgimi miqësie dhe uniteti brezave të ardhshëm, jo ​​ndarjeve

vull

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, iu përgjigj pyetjes së një gazetari për të komentuar mbi zhvillimet e fundit në lidhje me bllokimin e procesit të zgjerimit të BE.

Ne e përcjellim përgjigjen e Kryeministrit Zaev në mënyrë të plotë:

“Ajo që ne politikanët sot, unë Zoran Zaev, Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov, duhet të kemi në mendje se çfarë bëjmë me historinë që po shkruajmë sot?

Çfarë u lëmë fëmijëve dhe brezave të ardhshëm që po na presin tani? A do t’i lëmë ata një trashëgimi miqësie, vëllazërie, uniteti, vlerash evropiane, ndihmë reciproke, apo do t’i ndajmë e ndajmë përsëri si në kohën e Perdes së Hekurt?

Detyra jonë është të ecim përpara. Le të ecim përpara dhe besoj se kushtet do të krijohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Ne nuk po dorëzohemi dhe do të vazhdojmë të punojmë.

Sigurisht, ka një periudhë pushimesh dhe gjatë atyre ditëve aktivitetet ndoshta do të ulen, dhe pas pushimeve ne do të punojmë përsëri më intensivisht.

Unë dua të komentoj reagimet e Sllovakisë dhe Republikës Çeke. Më vjen mirë që ka ende një Evropian në Bashkimin Evropian. E them këtë me një dozë hidhërimi sepse nëse dikush meritonte të merrte mbështetje për hapin tjetër në rrugën drejt BE-së, ajo është Republika e Maqedonisë Veriore.

Më e pakta që BE mund të bëjë është të humbasë vlerat dhe parimet evropiane. Shpresoj që BE do të vazhdojë ta dërgojë atë frymë tek ne vendet kandidate sepse nuk kemi asnjë alternativë tjetër. Siç e kam thënë edhe më parë, shpresoj që BE të mos e fik dritën në errësirë ​​që të mos humbasim.

Ai udhëheq motivimin tonë për reforma, dhe për të qenë qytetarë më të mirë, për të evropianizuar vendin tonë, për të rregulluar sistemin e drejtësisë, për të pasur forcë dhe energji për të ndërtuar për fëmijët tanë, për brezat e ardhshëm, për të modernizuar shëndetin, për të “Përmirësoni infrastrukturën edhe më shumë.”

Next Post

Kalaja në një luginë të vilave: Fshati simpatik rumun i krijuar si një pushim përrallor

Ajo është e famshme për pamjen e saj unike që i ngjan shtëpive përrallore, dhe natyra përreth që e bën luginën të duket shumë e gjelbër, malet dhe murmurima e lumit e bëjnë atë vetëm më mbresëlënëse dhe harmonike.   Nëse rruga të çon nga Timisoara në Brasov ose Bukuresht, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: