KUVEND, REFUZOHEN AMENDAMENTET E OPOZITËS SHQIPTARE PËR LIGJIN PËR ANULIMIN E REGJISTRIMIT

vull

Propozim ligji për anulimin e regjistrimit ka hyrë në fazën finale. Pas seancës plenare, propozimi kaloi edhe në komisionin për çështje evropiane ku u refuzuan 200 amendamente të koalicionit Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa.
Pas këtij vendimi ligji kalon në fazën finale ku në seancë plenare do të duhet të merr aminin përfundimtarë. Paraprakisht, në lexim të parë deputetët e LSDM, VMRO-DPMNE, BDI dhe Levica votuan me 97 vota nevojën për ndryshimin e ligji me të cilin propozohet anulimi i regjistrimit për më 5 shtator. Kundër votuan 7 deputetët e Aleancës dhe Alternativës.

Next Post

1975-1982 KRIJIMI I LËVIZJES PËR PAVARËSINË E KOSOVËS (PKMLSHJ-LRSSHJ)

«Në vitin 1981 u shtrua kërkesa për konstituimin e Kosovës në Republikë. Në prapavijën e kërkesës qëndronte besimi se problemi shqiptar në Jugosllavi esencialisht reduktohej në të drejtën për t’u konstituuar si plotësisht i barabartë me të tjerët, si shtet me të gjitha të drejtat idividuale dhe kolektive që i […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: