Kuvendi miratoi ndryshimet në ligjet për TVSH-në dhe akcizat

vull

Kuvendi sonte vonë me 95 vota “pro” dhe pa asnjë “kundër” dhe “abstenim” kaloi Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar, dhe me 96 vota “pro” dhe gjithashtu pa asnjë “kundër” dhe “abstenim”. abstenoi” dhe Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për akciza, të dy në procedurë të shkurtuar.

Ministri i Financave Fatmir Besimi, duke sqaruar dy projektligjet, tha se ato janë pjesë e pakos prej 26 masash për krizën e Qeverisë, të cilat duhet të ndihmojnë ekonominë në vendin e prekur nga kriza energjetike dhe goditja e çmimeve në botë. tregjet.

– Situata aktuale në ekonominë vendase, e ndikuar kryesisht nga çmimet e produkteve bazë, nga kategoria e produkteve ushqimore, merren masa për mbrojtjen e standardit të jetesës së qytetarëve nga çmimet më të larta, veçanërisht të kategorive më të rrezikuara nga aspekti social dhe ekonomia e brendshme. Për të kapërcyer këtë situatë është e nevojshme ndërhyrja. Pakoja prej 26 masash me vlerë 400 milionë euro për mbrojtjen ekonomike të qytetarëve dhe kompanive, tha në fjalën e tij ministri Besimi.

Qëllimi i Qeverisë me këto ndryshime është të sigurojë uljen e çmimeve më të larta me pakicë të benzinës dhe derivateve të tjera të naftës.

Next Post

Presidenti amerikan Joe Biden ka njoftuar vendosjen e 12,000 trupave në kufirin rus

“Ne do të mbrojmë çdo pëllëmbë të territorit të NATO-s… Kjo është arsyeja pse dërgova 12,000 trupa në kufijtë me Rusinë – në Letoni, Estoni, Rumani e kështu me radhë,” e citoi RIA Novosti të thoshte atë. Biden theksoi gjithashtu se Shtetet e Bashkuara nuk kanë ndërmend të hyjnë në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: