Kuvendi votoi qeverinë e re!

vull

Me 62 vota pro, 51 kundër dhe asnjë abstenim, Kuvendi votoi qeverinë e re të propozuar nga Kryeministri i caktuar Zoran Zaev. Dje dhe sot, deputetët në parlament diskutuan përbërjen dhe programin e qeverisë.

Kjo është ajo që do të duket qeveria e re:

Kryetari i Qeverisë – Zoran Zaev
Zëvendës Kryeministër për Ekonomi – Fatmir Bytyqi
Zëvendës Kryeministër për luftimin e korrupsionit – Ljupço Nikollovskit
Zëvendës Kryeministër për Çështjet Evropiane – Nikolla Dimitrov
Ministria e Jashtme – Bujar Osmani,
Ministria e Brendshme – Oliver Spasovski
Ministria e Drejtësisë – Bojan Maricic
Departamenti i Mbrojtjes – Radmila Sekerinska
Ministria e Financave – Fatmir Besimi
Ministria e Ekonomisë – Kreshnik Bekteshi
Ministria e Transportit dhe Lidhjeve – Blagoj Bochvarski
Ministria e Bujqësisë – Arjanit Hoxha
Ministria e Mjedisit – Naser Nuredini
Ministria e Punës dhe Politikës Sociale – Jagoda Shahka
Ministria e Kulturës – Irena Stefoska
Ministria e Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës – Jeton Shaqiri
Ministria e Shëndetësisë – Venko Filipçe
Ministria e Arsimit – Mila Carovska
Ministria e Vetëqeverisjes Lokale – Goran Mileski
Ministria e Sistemit Politik – Artan Grubi

Next Post

Fati i qeverisë së re në Mal të Zi në duart e partisë së Dritan Abazoviqit

Në Mal të Zi kësaj të dile u  mbajten zgjedhjet parlamentare si dhe zgjedhjet lokale në 5 komuna. Dalja në këto zgjedhje ishta masive ku në votime morën pjesë 409 880 qytetarë apo 75,9 %. Ashtu edhe siç ishte parashikuar rezultati i këtyre zgjedhjeve rezultoi të jetë i ngushtë dhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: