Lëvizja Ilirida: Shqiptarët,edhe më tutje ngelëm popull pa emër dhe gjuhën e popullit përqindje

vull

Qeveria Zaev më 3 Janar largohet nga qeverisja me vendin. Kjo qeveri do të mbahet mend vetëm për largimin e sinkronizuar të ish premierit Nikolla Gruevski.

Ndryshimi i emrit ka qenë i përgatitur,disa vite,nga  angazhimi z. Metju Nimic, meritat u takojnë ndërkombëtarëve. Qeveria e papërgatitur dështoi me referendumin popullor.

Në rrafshin politik të brendshëm, nuk u arit ndonjë rezultat i favorshëm për shqiptarët,edhe më tutje ngelëm popull pa emër dhe gjuhën e popullit përqindje.

Spiralja e pakënaqësive ka mundësi të aktivizohet, dhe të shprehet dukshëm, në kampanjën parazgjedhore me bojkot,nga se mungon vullneti politik edhe mungesë avancuese e pozitës së shqiptarëve në  platformat e korpusit e partive politike shqiptare,Aludojmë se çdo koalicion parazgjedhor i partive shqiptare me LSDM-në do pësojë fiasko zgjedhore,me rezultat zero.

Po ashtu në rrafshin ekonomik,dështim i plotë. Zaevi ishte vetëm hije e Gruevskit, sepse ecte gjurmëve të ligjeve anti ekonomike, të cilat i instaloi emigranti  Gruevski. Gjobat dhe dënimet drakonike ndaj subjekteve ekonomike nuk u ulët,d.m.th .i shfrytëzoi për të plaçkitur akoma ekonominë legale,e favorizoi ekonominë gri .Investimet e huaja nuk u realizuan në pjesën e Maqedonisë veriperëndimore. Investimet kapitale ngecën pa u realizuar. Tenderët shpallen me kushtet të cilat i parapërgatitë kompania e afërt me qeverinë. Vazhdimisht shteti dhe qytetarët ngarkohen me kredi nga bankat dhe institucionet monetare të jashtme dhe të mbrëmshme,me kusht të disfavorshme. Borxhi publik e ka kaluar B.P.V. dhe rezervat devizore nën minimalen. Po ashtu kjo qeveri nuk u bë imune ndaj aferave financiare,së shpejti do dalin në sipërfaqe aferat financiare,dhe keqpërdorimet nga pushtetarët. Qytetarët ngelin në mëshirën e kohës,gjoja se  koha do sjellë ndryshime,për të dalur nga radhitja tabelore me vendet afrikane. Sipas anketave të medieve, që bëhen me qytetarët në rrugë perceptohet qartë mosbesimi në këtë qeveri po edhe te tjetra.

Next Post

Bekim Jashari dhe Ramiz Lladrovci urojnë ditëlindjen e Ali Ahmetit

Ditëlindjen e të parit të shqiptarëve në Maqedoni, Ali Ahmeti, e kanë uruar edhe kryetari i Skenderajt Bekim Jashari dhe Kryetari i Drenasit, Ramiz Lladrovci. “Jeta dhe rruga jote na imponon që nëpërmjet këtij urimi, të shprehim respektin më të thellë për angazhimin Tuaj jetësor për kombin, për shqiptarët jo […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: